General Bodybuilding Discussion > Članci

Heavy Duty-Mike Mentzer

<< < (2/4) > >>

R.Igor86:
Covek je objasnio mnogo stvari,jedan od ljudi koji je po meni najvise doprineo ovom sportu jer ono o cemu on prica niko ne moze da kaze da je glupost...

Pedja_Petrovic:
neznam ko je rekao da je glupost??

ali moras da uzems u obzir da je mike bio gnetski freak,isto kao i dorian...

a sada ti azmisli dali ima vise takvih kojima odgovraju ovi i ovakvi sistemi treninga ili onih ajd da kazem gde je klishe univerzalan??

R.Igor86:
Niko nije rekao da je glupost ja sam to samo naveo kao sveopsti utisak sto se tice Mike-ovog treninga,dosta sam slusao i citao o njemu i radio po njegovom principu i mislim da je odlican,s tim sto ja ne odmaram bas kao sto je navedeno u programu jer mi je malo previse...ali definitivno sam povecao svoj odmor,bas jer sam razmisljao o tome i shvatio neke stvari i mislim kada bi vecina pogotovo mladih vezbaca povecalo svoj odmor i dane besomucnog treniranja zamenili danima dobrog oporavka propracenim sa mnogo kvalitetne hrane da bi dobijali mnogo bolje rezultate nego sto dobijaju trenutno...a sto se tice samog treninga Heavy Duty to je posebna prica,recimo grudi uz ovaj program mogu tako da se sokiraju za 15-20 min da je to strasno....P.S. ne radim bas kao sto je on naveo sve vezbe, ubacujem i neke druge naravno i mozda za nijansu vise serija ali se drzim osnovnog principa treninga i mogu da kazem da mi bas prija i da pogadjam misic kao nikad do sada...

Pedja_Petrovic:
e vidis...sada cu morati da te razocaram poptuno..

kada je mike ovo pisao..a to je bilo prije ojha godina..TADA SU VAZILA TA PRAVILA..

jer..ako nista drugo..video si moje slike..

kako onda objansjvas da ja i nakon toliko godina bavljenja i tolikos vega sam mogao da napredeujem oviliko kroz 16 nedlja,a znao sam da nekada jedam misic vezbam cak 3 puta nedljno..

noge sam znao da vezbam 2 dana za redom...I TO KRVNICKI!!!!

neznam koliko si upoznat sa mojim trenizima,ali drage volje mozes da odradis jedan trening skupa pa da viids kako to sve izlgeda itd..itd.itd...

ali to je sada manje bitno..

dakle..ja na osnovnu onoga sto sam uradio po savetima vec se zna koga..tvrdim kategoricki da odmor i nema toliko veze koliko druge stvari.

nemoj sada molim te da se hvatas za hemiju i  te budlastine jer to nema ama bas nikakve veze..

jer i uz najboljeu hemiju ako nisu drugi uslovi odradjeni kako treba moze da zaboravis anpredak.

dakle...trebalo je malo vise da cistas pored ovih i neke druge textove pa da onda poksuaas da izvuces neki zakljucak ane da brzas...

jer samo cu da ti kazem ovo.

da se u vreme mentezera nije znalo koliko je misic sposaban da se brzo oprovai od napronih treninga i naravno da je preovladavalo misljenje o duzini odmora..STO JE TACNO..
ali to je i duzilo put ka uspehu..

sada je mnogo lakse..mnogo krace..a i nauka je mnogo uzanpredovala....

sve us vemu..mozda bi trebalo da cista i neke druge stvari...

R.Igor86:
Sve to sto ti radis ja postujem a to da nisam citao druge tekstove i da nisam primenjivao druge treninge na sebi, e to ti malo brzas...sto se tice mog principa...ovaj sport smatram baskrajno zanimljivim bas iz razloga sto se niti jedne tehnike ne drzim kao da je jedina...vec cu probati sve...ok radio sam pre 2x nedeljno svaku partiju,pa sam radio 1x nedeljno...znaci zelim da probam sve moguce treninge da bih znao uz koji najbolje napredujem jer je bb individualan sport i ne mogu ja da postavljam arsine niti moze bilo ko drugi znaci prosto je ako radi meni ne mora da radi tebi ali da ne duzim ti to vec sigurno sve znas mnogo bolje nego ja...a sto se tice hemije i brzanja...kao 1. siguran sam da znas da 50% vezbaca ne unosi onoliko hranljivih materija u svoj organizam koliko bi trebalo...ok ti si sam rekao da uzimas dnevno 50g glutamina i vise...i naravno koristis i mnogo druge suplemente i hranis se striktno i uz sve tu uzimas i hemiju (koja naravno da nema smisla ako ne ispunis sve ovo sto sam naveo sad,to naravno znam) i znaci ti sve to ispunis i logicno je da ubrzas oporavak svom misicu...a sta sa onima koji ne unose ni treci deo toga sto ti uneses???zar ne mislis da njima treba malo vise odmora nego tebi?ja sam kao sto sam rekao pokusao sve moguce treninge ne bi li stalno napadao misic na drugi nacin i terao ga na rast jer samo tako mislim da je napredak moguc...i mogu da kazem dok nisam uradio treninge slicne ovima o kojima je Mike pricao nisam osetio pravu upalu...i zato svima preporucujem da makar probaju jer ako ne probas neces nikada ni znati da li bi bas tebi takav program pomogao da razbijes granicu misicnog razvoja na kojoj si mozda zastao (ovo nije upuceno tebi Pedja neko ljudima sa foruma, jer sam ubedjen da si ti probao sve ovo)...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju