General Bodybuilding Discussion > Članci
FILOZOFIJA TRENINGA BY MILOS SARCEV
TeH FiLiP:
--- Citat: batman Decembar 09, 2008, 02:53:03 posle podne ---Zdravo drugari.Vec neko vreme treniram po sistemu Sarcev i na osnovu iskustva sa takvim treningom i posle odgledanih njegovih hardcore trening filmova i Hungry like a wolf od Denisa Wolf-a gde se vidi filozofija treninga gospodina Sarceva,postavio bih par pitanja onima koji tako treniraju.
1.Vidim da Wolf radi sa tezinama koje su daleko ispod maksimalnih,sto je i logicno pri ovakvom treningu,ali sticem utisak da su tezine cak i manje nego sto bi realno mogao da podize u zadatih 10 pon.
2.Ako je akcenat na osecaj,sto je ok,kao i to da se misic pogodi iz svih mogucih uglova,zar nece sa tezinama koje su takve da aktiviraju odredjeni br.misicnih vlakana,aktivirati samo tu grupu vlakana.Ili da pojasnim,ako radim recimo bench,pa kosi ,pa kontrakosi itd i sve vezbe sa recimo 50kg,hoce li to aktivirati samo m.vlakna potrebna za tu tezinu ili sva vlakna u misicu.TJ, ako recimo uradimo bench sa 100kg u 10 pon,a da ne mozemo vise ni jedno,pa predjemo na kosi gde posto smo umorni tezina drasticno pada itd.da li kao produkt toga bez obzira na veliku varijaciju u tezini pogadjmo vise misicnih vlakana nego u prvoopisanom nacinu.
3.Vidim da je Denis Wolf za MO 08 trenirao i sa Denisom James-om,na konvencionalni nacin.Da li to znaci da je odustao od treninga by Sarcev i zasto?
Molim vas da mi ne zamerite na opsirnosti i malo komplikovanom pitanju pod 2,jer sam samo hteo slozeno pitanje da postavim sa sto manje reci.
Hvala
--- Kraj citata ---
1.da tacno,tezine se krecu od 20-40% od maksimalne
2. pedja ti reche,nije to tako jednostavno,jednako bitan faktor jeste tenzija u datom trenutku na misicu...da karikiram,slicnu stetu ces naciniti sa 20 metaka iz snajpera (ali preciznije) i 1 granatom...svatas sta zelim reci,to sto se radi sa malim tezinama ne mora uopste da znaci da s epogadjau smao odredjena vlakna,jer da je tako sportisti koji treniraju po ovom principu( a evo imas i Pedju medj njima) bi imali nedovoljno razvijene msiice...zakljucak je da ovakav tip treninga aktivira sva vlakna
3. to sto si video Vulfa i Dzejmsa u teretani i klip koji je sniman za BB.com...nemoj shvatati previse ozbiljno...iskreno mislim da ni ove razne DVD-ove treninga ronija,dzeja itd jesu jedna gomila gluposti i da oni bez kamera treniraju skroz drukche...ali na kamerama radi se po "VEJDER" principima ;D svacas?
inache nije Sharcev jedini koji propagira ovakvu vrstu treninga,evo bas radim trening Poliquina koji se isto zasniva na radu bez pauza,a da vidis koje su to smesne tezine ne bi verovao...neznam dal si jos video coveka od 100kg kako plache dok izvodi pregib sa buckama od 2,5 kila :D
tako da ovakvi trening principi uopste nisu naivni,a to sto nisu preterano rasprostranjeni mozemo da zahvalimo senjor Vejderu...
b0zaa:
--- Citat: Filip Jovanovic Decembar 09, 2008, 06:45:16 posle podne ---
3. to sto si video Vulfa i Dzejmsa u teretani i klip koji je sniman za BB.com...nemoj shvatati previse ozbiljno...iskreno mislim da ni ove razne DVD-ove treninga ronija,dzeja itd jesu jedna gomila gluposti i da oni bez kamera treniraju skroz drukche...ali na kamerama radi se po "VEJDER" principima ;D svacas?
tako da ovakvi trening principi uopste nisu naivni,a to sto nisu preterano rasprostranjeni mozemo da zahvalimo senjor Vejderu...
--- Kraj citata ---
Slazem se,bas gledam "Joe`s Waider ultimatebodybuilding",filozofija je u sustini " sto vecu tezinu podignete,misic da bi se izborio sa tim,mora da raste" - mislim da o ovome ne treba da govorimo!
Pedja_Petrovic:
odlicno filipe..
a ja placem kada radim zadnu rotaciju za ramena sa buciciama od 4 kg...
X FRAME:
--- Citat: b0zaa Decembar 09, 2008, 09:50:57 posle podne ---
--- Kraj citata ---
Slazem se,bas gledam "Joe`s Waider ultimatebodybuilding",filozofija je u sustini " sto vecu tezinu podignete,misic da bi se izborio sa tim,mora da raste" - mislim da o ovome ne treba da govorimo!
--- Kraj citata ---
Pa sta je tu cudno ?Zakon prirode . To moze malo da se preciznije koncipira , ali shvatio sam sta si hteo da kazes . Masa bodybuildera je ranije radila tim principima i slicnim ,a i danas rade. Jel im fali nesto? Ako hoces nesto da napravis od svog tela nemoj da budes iskljiciv nikad , sem ako je nesto bas totalna glupost .
TeH FiLiP:
--- Citat: X FRAME Decembar 10, 2008, 12:16:02 posle podne ---
--- Citat: b0zaa Decembar 09, 2008, 09:50:57 posle podne ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
Pa sta je tu cudno ?Zakon prirode . To moze malo da se preciznije koncipira , ali shvatio sam sta si hteo da kazes . Masa bodybuildera je ranije radila tim principima i slicnim ,a i danas rade. Jel im fali nesto? Ako hoces nesto da napravis od svog tela nemoj da budes iskljiciv nikad , sem ako je nesto bas totalna glupost .
--- Kraj citata ---
ma radi taj princip,ali je bas to postalo iskljucivo prema drugima...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju