Ostalo > Offtopic

Upala ahilove tetive (obe)

(1/4) > >>

lksndr:
Nedavno sam osetio bol na sredini  tetive. Posto nisam nikada imao upalu tetive, mislio sam da cu stvar resiti zagrejavanjem i jos jednim treningom medjutim, desilo se suprotno upala je postala veca.
Prvi put sam osetio bol dok sam igrao fudbal, od tada vec mesec dana me tetive malo bole. Taman kada je upala pocela da se smanjuje, opet sam otisao na trening i opet dobio upalu, pa sam otisao jos jedan dan, reko klin se klinom izbija, medjutim opet se pogorsalo.

Procitao sam par tekstova na tu temu, predlaze se savljanje leda na tetive (ne direktno, vec preko carape), vezbe i neke hidromasaze, talasi nekakvi i sta ti ja znam.

Ima li ovde ko sa licnim iskustvom da me posavetuje sta mi je ciniti?

Znam fizioterapeut bi bilo najbolje resenje, ali nisam osiguran ovde, a da odem kod ristica i slicnih odrace me ...
Ako nista ne pomogne naravno da moram kod fizioterapeuta ali reko da vidim moze li ko ovako da me posavetuje?

TTgirl:
E,nemoj se zezati sa tim,znam par njix kojima je pukla tetiva-veruj da ne zelis da ti se to desi. . .Ne sili bezveze.

lksndr:
Ma necu da silim naravno, mislio sam da kao i svaka upala prolazi sa treningom ...
A i nije bb trening, nego obicno trcanje, ne razumem kako odjednom ne mogu da trcim  ...

sasacg:
To misljenje da se upala razbija treningom je cista glupost!!!

Bilo da je upala misica ili tetive u pitanje,potrebno je mirovanje,znaci bez dodatnog forsiranja upaljenog mjesta

lksndr:
A jbg, znam bar pet puta da sam tesku upalu misica resio treningom odmah sutra, a ako ga ostavis, onda boli po nedelju dana.
Naravno ne treniram kao magarac pod upalom.

Mozda nije pravilno, ali radi :)

Ja i kad zaredam nekoliko meseci treninga, svaki put posle treninga imam malu upalu (u teretani, ne na trcanju) ...

E sad ovo sa tetivama je izgleda druga prica :(

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju