Ostalo > Offtopic
malo novosti iz svijeta muzike
thor:
e sad nesto da se nasmijete(a nije vic na zalost)jeli ima neka strana da se mogu cuti "malo novije nase stvari", moj zadnji cd je od bajage:kada cujem muziku na struju, i kise jesenje od prljavog kazalista
vjerovatno sam mnogo propustio od te 91 god.
pitali me prije par mjeseci prijatelji sta mislim o edi majci, a ja mislio to je dirigent sarajevske filharmonije, vjerovatno se jos uvijek smiju
posle mi bilo jako neugodno(sada znam tko je tip)
thor:
a sta mislite o ovome:Yo Zushi,album Songs of a dazzling drift, puno gitare i i mini bubnjevi, jako interesantni mladici(lara tebi bi se dopalo)
Grandaddy, album Just like the fambly cat, psichodelise musika , puno rokige gitarren ofensive, uzviseni indiespacerock
Placebo, album Meds, opet na pocetku,puno bolji nego sa njihovim izletima u metal i hard rockgenre, cooooooolll
thor:
evo nesto za ljubitelje Whitehouse:album Asceticists
iako na pocetku ne zvuci tako kao Birdsees ili Cruise , ovaj album uspijeva da kao citav odrzi standard koje dvije posljednje ploce imaju .William Bennettsove hipnoticne Mantre potezu se kroz sve pijesme i zahtjevaju od slusaoca da se zapita o sebi samome i zivotu uopce. ponekad zvuci mracno , ponekad brutalno pa malo posjeca na drugaciju versiju od Right-to-kill eru , muzikalno i po atmosferi.Zato oprezno sa ovim albumom, jer nema na ovome svijetu benda koji im moze prici blizo.Nadam se da ce vam se dopasti ako ga imate priliku poslusati , ja imam srecu pa zivim blizo wom-a, a kod njih budem po 3 sata dnevno i slusam sve albume ovoga svijeta.
nadam se da netkome ove informacije nesto znace
ciao
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju