Ostalo > Offtopic
Da li sport utice na visinu?
Pedja_Petrovic:
moj sin ima 14 godina i prasi teretanu svaki dan..
naravno..to nema niakve veze sa onim sta ja radim.jel bilo bi glupo da to detetu i radim...ali ga ono sto radi sigurno neece kociti u razvoju...znaci..narasti ce koliko mu genetiak dozvoli....
i naravno..sa 14 godina..u stvari josnema ni pnih 14...je moje visine.....ehhehehhehhhheheheh....
prepisa me mali....
Tanja U.:
--- Citat: kicafaca Avgust 12, 2008, 02:07:44 pre podne ---pupeter, kada si video kosarkasa poslednji put ispod 190cm.? Mislim ima mozda poneki ali u slogi iz sokolca... I za tebe vazi isto pitanje koje sam vec nekome postavio: Da li ti mislis da razliciti sportovi uticu na razvoj osoba u pubertetu, kako si ti rekao, na razlicite nacine, ili npr, sve jedno da li si krenuo sa 10 godina da treniras gimnastiku ili kosarku, ako ti je genetski predodredjeno da budes visok, ti ces jednako narasti trenirajuci gimnastiku i trenirajuci kosarku... Ja ne znam da li ti sada teras neku kontru ili sta, jer je sasvim logicno da ako si u razvoju, svojim fizickim aktivnostima podstices razvoj svog tela na razllicite nacine...
A toni montana, ili kako se vec zove, je pravi vic-majstor... Bas si duhovit, matori... Ako nemas sta pametnije ovde da radis osim da podjebavas, bolje radi nesto pametno posto ovaj forum nije za to...
--- Kraj citata ---
Dragi Kico, od srca bih ti savetovala da u svoje 'manire' dodas jednu finu dozu pristojnosti, ako nista drugo.
Ako ti starije/iskusnije kolege sa foruma fino objasnjavaju kakav je uticaj sporta na rast (mislim na rast u visinu, a ne na rast misica - o tome pricamo, zar ne?), mislim da ne bi trebao biti bas toliko tvrdoglav i da i dalje (neargumentovano) tvrdis ono sto definitivno nije ni blizu istini.
Ok, tacno je da su kosarkasi visoki, ali ti momci nisu visoki jer se bave tim sportom, nego bave se tim sportom jer su (prirodno) visoki. Dakle, Kico, malo smo polupali loncice ;)
No, dobro, ti si takvog misljenja, i to je to ;) Svakako se s tobom oko toga necemo svadjati, ali ne bi bilo lose da uciteljicu biologije u svojoj skoli pitas za njeno misljenje po ovom pitanju, ok?
:)
Grip:
Ja mislim da svaki covek moze da utice na rast do 2 ili 3 cm..
Tanja U.:
uh... mislim da je definitivno vreme za lock .... sorry narode, ali ovo je stvarno vec otislo predaleko ... raspredamo o visini, i da li su kosarkasi visoki zato sto se bave tim sportom, ili se bave tim sportom jer su visoki ... Ako cemo o ovome da pricamo, onda da ovu temu prebacimo u "offtopic"
kicafaca:
Primer: da ti dam sad dnevno 1000e za hranu, suplementaciju i hemiju i da ti dam fore 10 godina, opet neces da izgledas ni blizu Arnoldu, jer nemas genetiku (bilo da pocnes u pubertetu, bilo kasnije)
[/quote]
Ne, naravno da necu biti, jer on ima drugaciju strukturu misica, ali sa tim sto bi mi ti velikodusno poklonio, bio bih za 10 godina velik ko kuca...
Pa, matori, ne bih bio samo ja sa tim velik ko nosorog, pardon rekao sam kuca, nego bilo ko... Jel to zbog genetike ili zbog teretane...
Sada cu da odem na neki drugi forum, koji nije bilderski, gde se diskutuje o slicnoj temi, ako nadjem, pa cu da vam pokazem da je vase misljenje nista drugo nego pristrasno u najmanju ruku...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju