Ostalo > Offtopic
Kupovina polovnih kola - pomoc
The_Bulldog:
Apsolutno kupi auto u inostranstvu...
X FRAME:
CArina je 20% kad se uvozi automobil od cene automobila koju platis dileru u Nemackoj recimo . Postoje neke najave da ce pocetkom 2009 vlada to da spusti na 10% . Sto se tice kupovine preko i to je dobro da imas nekog tamo ko se razume jer i tamo svasta ima . . .
Nico:
ahaaa, znaci postoje te neke fore da se plati manji iznos za PDV + carina....
Kako stoje stvari sto se tice povratka PDV-a u zemlji u kojoj se kupe kola?
A sto se tice nekih ostalih sitnica, da li ima nekih beneficija tipa manje placam uvoz ako ekonomicnije trosi gorivo ili ako vozilo nije starije od toliko i toliko godina itd..
sasacg:
--- Citat: Nico Avgust 15, 2008, 01:20:57 posle podne ---ahaaa, znaci postoje te neke fore da se plati manji iznos za PDV + carina....
Kako stoje stvari sto se tice povratka PDV-a u zemlji u kojoj se kupe kola?
A sto se tice nekih ostalih sitnica, da li ima nekih beneficija tipa manje placam uvoz ako ekonomicnije trosi gorivo ili ako vozilo nije starije od toliko i toliko godina itd..
--- Kraj citata ---
Za ovo prvo moras da vidis kod firmi koje prodaju kola u inostranstvu,kod nekih postoji mogucnost vracanja iznosa od 18%,a kod nekih ne...
Sto se druge stvari tice,svi modeli i motori postoje u katalogu carine i na osnovu toga se odredjuje koliko treba da bude osnovica za placanje carine i proreza,naravno korigovana za starost,kilometrazu,stanje...
ATJ LUCKO™:
--- Citat: Pedja_Petrovic Avgust 15, 2008, 10:53:50 pre podne ---
--- Citat: Nico Avgust 15, 2008, 10:46:48 pre podne ---kljucna rec, MAAAAAAALO vise trosi ;D ;D
--- Kraj citata ---
...mah....samo malo.....nije to nista......zato budalu pre neki dan na auto putu kod babine grede jedva uvati HR policija :P i platih kaznu 500(slovima-petstotina laganih kunica) :-\ :-\..i jos mi kazu da sam dobro prosao. :'(..uffff...a sve je kriva potrosnja...ja testirao potrsonju i vozio malo brze.... ;D ;D ;D..nekih 90-ak vise od dozvoljenog ;D ;D ::) ::)
--- Kraj citata ---
dobro proso ??? ???
zadnji put kad su nas uhvatili za 40 km vise od dopustenog trazili 5000 kn... :o :o :o
sreca auto bilo na BH tablama pa smo ih upoznali s nasim frendom Mitom.... koji je imo 200 kn ;D
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju