Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman

Olimpijsko dizanje tegova u Srbiji, gde?

<< < (6/10) > >>

wlifter:

--- Citat: DRAKCE-POWERLIFTER  Februar 02, 2009, 01:09:36 pre podne ---pa da ne pricam price lovacke i da kalemim jel nemam razloga,imam svega 17 godina i iza sebe (sve navodim bez opreme) deadlifting 200kg,bench press 105kg i cucanj 150kg i zaista se ponosim tim rezultatima!U ovoj zemlji neko mojih godina i takve snage a da nista nije uzimao ne postoji.Ako si bas zagrizen za trenirati weightlifting u zavisnosti od toga odakle si mogu te uputiti na par mesta! ;)

--- Kraj citata ---
ja sam sa 17 god i 66kg telesne uradio 165 cucanj 90 bench i 180 vucenje. . . . .
danas radim olimipisko dizanje tegova, pun cucanj mi je 180 kg benc mi je 130kg a vucem 200kg i to tehnicki pravilno bez gaca majica bandaza itd. . . .

wlifter:
E da i pitanje da odgovorim 
klubovi postoje u Subotici,Novi Becej,Indjija,Sombor,Beograd,Nis,Vranje
Dosta sam aktivan pri mom klubu a evo i klip takmicara koji su momci napravili

http://www.youtube.com/watch?v=E5hP_6fjwL0&feature=related

Spartanac:

--- Citat: DRAKCE-POWERLIFTER  Februar 02, 2009, 02:15:44 pre podne ---TEZAK SAM OKO 98 KG,ZNACI U TOJ KATEGORIJI U POWER LIFTINGU IMA PAR TAKMICARA I AKO UZMAM OPREMU BICE SQUAT 220KG,DEADLIFT230KG I BENCH140KG TAKO DA NE BRINEM.IMAM CEO ZIVOT PRED SOVOM.A TI BI DA POCNES PROFESIONALNO DA DERES POWER LIFTING'?NEMA U NOVOM SADU KOLIKO JA ZNAM,IMA U SUBOTICI "SPARTAK" I U INDJIJI "KAMEN",MADA U INDJIJI IMA I "ZELEZNACAR"!

--- Kraj citata ---
Bez uvrede Dragce,ali apsolutno je nemoguce podici 70 kg vise na cucnju uz pomoc jednoslojnog trikoa i bandaza.To je nemoguce i sa troslojnim trikoom a kamo li sa jednoslojnim,retko koji lifter(pod uslovom da je iskusan i da je vec koristio opremu) uspe da  poveca 70 kg sa troslojnim trikoom i bandazima.Oprema sama po sebi nista ne znaci ako je ,,ne uvezbas" to znaci da teorijski jednoslojni triko moze da poveca i do 30 kg na cucnju ali pod uslovom da si iskusan lifter i da barem neko vreme koristis opremu,oprema sama po sebi nista nije,sam moras da uvezbas putanju pokreta sa opremom,triko je univerzalan ali je amplituda pokreta kod vezbe veoma individualna stvar,zavisi od anatomije do samog treninga,potrebno je dosta treninga u opremi da pronadjes specificne uglove i tako iskoristis polugu koju pravi oprema,a za sve to je potrebno vreme,ne par treninga vec sigurno barem 6 meseci do godinu dana rada sa opremom da bi izvukao njen maksimum.Kao pocetniku troslojni i dvoslojni trikoi ti nece dati nista vece rezultate nego jednosojni,isto vazi iza majce,dok ne steknes iskustvo u  koriscenju opreme nista ti ne znaci triko od 3 sloja.Kao pocetniku najvise sto u prvim mesecima rada sa trikom mozes da ocekujes je  15 do 20 kg vise na cucnju od trikoa + bandazeri nekih 10 do 15 kg,znaci ukupno 25 do 35 kg sa trikoom i bandazerima pod uslovom da ,,ispeglas" tj uvezbas  opremu,ali najveci moguci maksimum sa jednoslojnim trikoom i sa bandazerima je  oko 40 kg vise na cucnju.Sto se tice majce sa njom jos manje od onog sto ti ocekujes,koliko sam razumeo ti sa 105 kg na bench press-u ocekujes da uz pomoc majce gurnes 140 kg???Apsolutno nemoguca misija sa jednoslojnom majcom i pocetnikom koji nije koristio opremu!!!Pretpostavljam da kreces od jednoslojne majce,jer nema logike uzimati dvoslojnu i troslojnu kad nemas iskustva kao pocetniku  nece ti ni gram vise povecati nego jednoslojna i u skladu sa tim od jednoslojne majce za bench press najvise sto mozes da ocekujes u prvim mesecima rada je nekih 10 do 15 kg(ali se mudro drzi donje granice) a za neki vremenski period ces uspeti da od jednoslojne majce najvise izvuces 20 kg. Sve ovo sam napisao iz dobrih namera,bez ambicije da te obezhrabrim ili da mudrujem,bolje je znati na cemu si nego pasti u razocarenje i ocaj,barem ces imati trezven pristup svemu.Svako dobro i samo napred ka novim horizontima ;)

Keef:
Ljudi, jel ima neki klub u bg-u gde  bih mogao da dodjem rekreativno, par puta mesecno, prvo da naucim pravilnu tehniku dizanja, a onda i po nekad da dolazim da treniram (posto mi to nije primarni cilj, jer se bavim drugim sportovima, a ovo vidim kao odlican trening za snagu)

Milenadiao:
Pa bez trenera i nekog programa (zavisi od sporta, ne treba ti sve) ne možeš, tako da izguglaj najbližiti ti k.d.t. (klub dizača tegova), pa ih nazovi/poseti i vidi kako možeš da se uklopiš i koliko su otvoreni za druge sportise. A ako si u nekom klubu, možeš da pitaš kondicionog trenera da ti pokaže, trebalo bi da može da ti prenese osnove.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju