Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman

Olimpijsko dizanje tegova u Srbiji, gde?

<< < (7/10) > >>

Serbian Beast:

--- Citat: Keef  Jul 01, 2013, 06:45:58 posle podne ---Ljudi, jel ima neki klub u bg-u gde  bih mogao da dodjem rekreativno, par puta mesecno, prvo da naucim pravilnu tehniku dizanja, a onda i po nekad da dolazim da treniram (posto mi to nije primarni cilj, jer se bavim drugim sportovima, a ovo vidim kao odlican trening za snagu)

--- Kraj citata ---

Nema potrebe da ti ides na ol dizanje zbog snage ako vec imas osnovni sport , bolje radi neke osnovne programe za snagu itd u teretani sam ili uz neciju pomoc ko se razume u to .

Keef:
Hvala na odgovorima ali niste me razumeni najbolje, zanima me dal postoji u bg-u klub gde mogu da dodjem kao rekreativac, totalni pocetnik, bez namere da se takmicim, sa osnovnim ciljem da savladam pravilnu tehniku i osnove samog sporta. Naravno da bih se u jednom trenutku posvetio tome, ali nemam neke ozbiljnije ili vece ciljeve. Znaci da li postoji uopste neki rekreativni klub dizanja tegova u bg-u, de dodjem jednom ili 2x sedmicno, odradim trening i to je to?

Evo npr teg sam prvi put u zivotu uzeo pre jedno pola godine (imam 20god i vec 5 god sam u treningu borilackih sportova i bodyweight/calisthenics treningu) poceo da radim po bodybilding sistemima, video da nije to za mene, inace imam 2 drugara powerliftera takmicara, i krenem sa njima da treniram, da forsiram 3 osnovna lifta, i sad se kunem u powerlifting, neverovatno sam ojacao, dobio na snazi a malo i na misicnoj masi, sad trenutno ne radim s tegovima, ali planiram s vremena na vreme da radim powerlifterski sistem treninga, kada imam manji broj borilackih treninga i ne spremam se za takmicenje.

Serbian Beast:
Koje tebe dizanje konkretno zanima
"Powerlifting" tj Squat , Deadlift i Bench Press
ili
"Olympic Weightlifting" tj Snatch i Clean and Jerk ?

Milenadiao:
Car  ;D

--- Citat: Keef  Jul 02, 2013, 01:40:59 pre podne ---ali planiram s vremena na vreme da radim powerlifterski sistem treninga, kada imam manji broj borilackih treninga i ne spremam se za takmicenje.

--- Kraj citata ---

Ništa neće da ti fali i da treniraš dvaput dnevno (znam džudiste koji to rade, međutiram rade olimpijsko). Odluči samo šta te od ova dva zanima, pa da onda vidi gde ćeš  ;D

milan0507:
Elementi WL treninga su mahom bolji kao ispomoc u ostalim sportovima od elemenata PL. Ako ti WL nije bazican sport i ako nisi elastican blizu kao oni ne bih radio cele pokrete,vec nabacaje od kolena i sl.Osim ako ti nije cilj da se bavis WL. Svejedno, kao sto Milena rece,trener ti treba i cesto treniranje tj milijardu ponavljanja svih tih pokreta ako mislis da naucis tehniku (osim ako nisi prirodni supertalenat).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju