Bodybuilding News & Discussion > X3M HeadQuarters in English
The Implications of Cortisol Release!
Nikolans:
nije problem kolichina C vitamina koja se unese, vec prestanak uzimanja visokih doza...
Upravo jer organizam vishak izbacuje kroz mokracu, a kada se naglo smanji unos, organizam nastavlja da ga izbacuje i tada nastaje (neznam struchan naziv)... to je problem....
Nikolans:
--- Citat: Deja Oktobar 06, 2008, 07:09:02 posle podne ---Ovo:
--- Citat ---Increase vitamin C intake: Research has shown that patients receiving 3 grams of vitamin C per day experience lower cortisol levels (Peters, Anderson & Theron, 2001).
--- Kraj citata ---
Koliko znam granica je oko 1g - iako se dobar broj lekara ne slaze i misli da vitamin C treba uzimati u sto vecim kolicinama.
Mada je moguce - neki ljudi jedu ogormne kolicine acerole, cime predju i 10g vitamina C dnevno, pa dobro zive ;)
--- Kraj citata ---
sta je acerola Dejo?
The_Bulldog:
--- Citat: Deja Oktobar 06, 2008, 07:09:02 posle podne ---Ovo:
--- Citat ---Increase vitamin C intake: Research has shown that patients receiving 3 grams of vitamin C per day experience lower cortisol levels (Peters, Anderson & Theron, 2001).
--- Kraj citata ---
Koliko znam granica je oko 1g - iako se dobar broj lekara ne slaze i misli da vitamin C treba uzimati u sto vecim kolicinama.
Mada je moguce - neki ljudi jedu ogormne kolicine acerole, cime predju i 10g vitamina C dnevno, pa dobro zive ;)
--- Kraj citata ---
Ne brini nista...ja sam iz svojih nekih razloga mesecima dnevno unosio 5 grama i nista lose iz toga ne proizilazi...Cak sta vise, mnogi procesi u telu se oporavljaju-regenerisu-resetuju.
A i u tekstu ti navodi istrazivanje u vezi unosa te kolicine, pa mislim da tu nema mesta nasem cudenju zato sto smo culi neke opste preporuke, zar ne ?
Deja:
Jesi li nasao neke tablete sa vecom kolicinom vit. C ili si uzimao vishe manjih? (posto iz prirodnih izvora kod nas nije moguce realno uneti toliko). Pitam jer i sam hocu da povecam unos na 1-2g dnevno, ali najveca kolicina vit. C kroz tablete koju sam nasao je 240mg u Aspirin+C (gde me ubije kolicina natrijuma).
@Nikolans, acerola je vrsta tresnje, sa 20g vit. C na 100g voca - istu sam trazio kod nas iz tog razloga, ali je nema nigde :(
The_Bulldog:
--- Citat: Deja Oktobar 07, 2008, 07:49:36 posle podne ---Jesi li nasao neke tablete sa vecom kolicinom vit. C ili si uzimao vishe manjih?
--- Kraj citata ---
Imas klasicne u svakoj apoteci od 500mg, dok u nekim prodavnicama suplemenata mozes naci i jace...ali, u sustini sam uzimao od 2 do 4 vise puta u toku dana.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju