General Bodybuilding Discussion > Članci
Tempo - zaboravljeni X-faktor
The_Bulldog:
Hvala, momci...
Vendetha:
koliko je ovaj nacin (znaci spori nacin) izvodjenja efikasan za razvoj snage..s obzirom da se radi sporo, i poprilicno dugo..ne mogu se ni koristiti neke vece kilaze.
Poceo sam ima sedmica dana da radim tako sto sam produzio trajanje jedne serije, na vrijeme koje je zadanu u ovom clanku.
Odlicno pogodi micic koji radim, pumpa je nenormalna, a upale ubitacne... Do sad su mi serije bile znatno krace.
The_Bulldog:
--- Citat: Vendetha Avgust 30, 2009, 02:59:54 posle podne ---koliko je ovaj nacin (znaci spori nacin) izvodjenja efikasan za razvoj snage..s obzirom da se radi sporo, i poprilicno dugo..ne mogu se ni koristiti neke vece kilaze.
--- Kraj citata ---
Trening u pravilnom tempu, generalno dovodi do vece razgradnje misicnih vlakana, tj. nakon superkompenzacije "vecem" misicu. Samim tim sto za krace vreme postizemo veci misic, donosi sa sobom i mogucnost vece snage. Broj ponavljanja je tvoj izbor. I treba napomenuti ono sto svi negde znamo...nijedno telo nije isto, te na odabrani tempo nece svako isto i reagovati. Treba eksperimentisati sa odabirom tempa i naci pravi za svoje telo i potrebe.
Vendetha:
Radim uglavnom 8 ponavljanja, s tim da mi duzina seirje bude od prilike 40sec..i meni se jako svidja ovakav nacin, i namjeravam ostati na ovom da vidim kakvi ce rezultata biti. Osjetim kako je misic odlicno pogodjen nakon svake serije...
Ovo sam pitanje postavio onako cisto informativno jer snaga meni nikad nije bila cilj, pa da sam joj posebno posvecivao paznje.
U svakom slucaju hvala na odg.
nenadns:
Super text!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju