General Bodybuilding Discussion > Članci
PLACATE LI DANAK NEZNANJU?
dex:
jel imaju ti tvoji jarani internet? :) ja mogu da razumem da su ljudi pre 15+ godina verovali u sve i svasta, al da ti neko u doba interneta prodaje muda za bubrege, to ne kapiram....
Firestarter:
svaka cast za temu , pogotovu pedji za prvi post. Vec duze vreme izucavam forum :) i ovo je tema koju definitivno treba prvu procitati i ako kasnije malkice odlazi u off.Mada moram priznati da sam se slatko nasmejao par puta . ;D
silwer67:
Ovaj forum je prva liga,naravno,za onog ko zeli da cita,trazi i nauci od daleko boljih od sebe.Znanja nikad na pretek,kako vreme ide sve se vise otkriva koliko je toga otislo napred,pa to valja nekako stici.
Marko977:
Evo, pročitao sam sve diskusije na ovoj temi, s obzirom da sam se u njenom naslovu prepoznao i pored toga što već 12 godina idem u teretanu.
Bez namere da branim "neznalice", ipak mogu pronaći određeno razumevanje za situaciju u kojoj se nalaze i za greške koje prave.
Pre svega, njihovo znanje o ljudskom telu i načinu na koji ono funkcioniše je vrlo ograničeno, a to je pre svega propust škole i zdravstvene struke. Dok ih teraju da uče najsitnije detalje o puževima i hidrama, ne znaju osnovne stvari o sebi. Upravo to neznanje je plodno tle za "ribolovačke priče", uspehe preko noći, "magične programe", preparate "od kojih se smanjuju genitalije" i slično.
Drugo pitanje je zašto deca uopšte kreću u teretanu, sa kakvom motivacijom dolaze? Neko zbog toga što ide celo društvo, neko jer mami na poslu refundiraju troškove rekreacije, pa umesto da ide ona, članarinu ustupi sinu/ćerki, neko jer hoće da reši problem psihološkog karaktera, neko jer je doneo "New Year's Resolution" da od 1. januara menja svoj život iz korena i okreće novi list ;D - dakle, u pitanju je čitav spektar različitih motivacija.
Problem neznanja se zaista može prevazići putem interneta, ali gde tražiti informacije - kompanije koje prodaju preparate, logično, hvale svoju robu kao najbolju i najefikasniju, a internet forumi su često razuđeni i nepregledni, tu se bez višemesečnog učešća ne vidi ko se zaista razume u materiju, a ko plasira dezinformacije ili poluinformacije. Evo slikovitog primera - meni su se pre par mesci pojavili određeni bolovi ispod samog kolena desne noge, i posle dvočasovnog pregledanja foruma nemam ideju na kojoj temi bih mogao da potavim to pitanje, a da me ne optuže da "spamujem" forum, ili da ga nisam pažljivo pročitao. ::)
Ukratko - ne bih bio toliko strog prema onima koji nisu potpuno informisani - između pasivnosti i dolaska u teretanu, uvek ću pre glasati za teretanu, jer je to preduslov da se neka znanja uopšte steknu. Sasvim je legitimno da neko želi "da se zategne", a neko "da skine stomak", i mislim da su profesionalni vežbači često suviše surovi prema onima koji nemaju njihov stepen rešenosti i istrajnosti. Kao nekom ko se bavi poslovima pravne struke, i ja u teretanu dolazim da bih se razmrdao i bavio nekom fizičkom aktivnošću umesto da ceo dan sedim ispred kompjutera, pa urednicima foruma predlažem da eventualno razmisle o nekom podforumu i za nas, "polutane", koji nismo ni totalni amateri, ali nas ne zanima ni ulaženje u sve stručne rasprave do detalja.
Pedja_Petrovic:
pa vidi
sada ces ti krivo ovaj post verovatno da protumicas
ali ovaj ceo forum i jeste uradjen da bi se pomogao "polutanima"kako ti kazes..
i sve je podredjeno njima i za njih.....
tako da....
problem jeste sigurnomu ;leniosti..
jer klinac dodje i cuo je da je kreatin dobar u uleti ovamo u otvori temu KAKO DA PIJEM KREATIN...
sta bi trealo??
zamisli samo i sam kazes da ima dosta tema..
zamisli da smo ostavljali takve duplikate tokom svih ovih 5 godina postojanja???
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju