General Bodybuilding Discussion > Članci
TRENINZI I SAVETI SAMPIONA
Polomac:
Znam da se kod vezbanja kolena i laktovi nikada do kraja ne pruzaju. Vazi li to i za vezbe za tricepse?
Imam osecaj da tako jace mogu kontrahovati misice, ali ne zelim nastaviti s takvom tehnikom ako je
kontraproduktivna ili moze izazvati povredu.
IFBB profesionalac Milos Sarcev:
"Slazem se da se kolena ne bi nikada trebala do kraja ispruziti kada radite s velikim tezinama jer je
potrebno zadrzati stalnu napetost. Kad se ispruzi koleno, kvadricepsi se opuste. Isto vredi i za vezbe
s velikim tezinama iznad glave -izbegavajte potpuno opruzanje ruku kako bi ste zadrzali stalnu tenziju
misica.
No,kod tricepsa je opruzanje laktova od presudne vaznosti.Ako se zaustavite pre tog polozaja,necete
uraditi puni opseg pokreta.Mislim da je za tricepse upravo taj dio vezbe vazan. Tada je kontrakcija
najjaca i osecate pravo pumpanje i bol u misicima.
Preporucujem opruzanje laktova za sve vezbe za tricepse, ali kad to radite, ne smiete se opustiti.
Na kraju vezbe radite maksimalnu kontrakciju, dovodeci misic u maksimalnu fleksiju prije nego
dovrsite drugu polovinu ponavljanja."
Flex
Polomac:
FREEMAN'S 15-MINUTE BICEPS ROUTINE
EXERCISE SETS REPS
Barbell curl 3 20
Alternate DB curl 3 8-12
1-arm DB preacher curl 3 8-12
Putujem mnogo,i onda cesto moram da se prilagodim tim situacijama.
Kada odsedam u hotelima trudim se da nadjem da on poseduje gym u kom cu moci da odradim
trening shodno toj situaciji,brz,intezivan pumpajuci.Ovakvim okolnostima se morate ovako
adekvatno prilagoditi.
Polomac:
CUTLER'S 15-MINUTE CHEST ROUTINE
EXERCISE SETS REPS
Flyes 2-3 10-12
Incline Smith Press 2-3 10-12
Pec Dec 2-3 10-12
Flat Dumbbell Press 2-3 10-12
Cable Crossover 2-3 10-12
Ja sam imao dosta situacija gde sam imao ograničeno vreme za teretanu. To je obično vezano uz putovanja - nastupe
ili autogram potpisivanje. U osnovi, to je pumpajuce vežbanje koje ne uključuje tone težina, to su po dva seta vezbi,
izmedju kojih treba da se krećete brzo od vežbe do vežbe s vrlo malo vremena odmora između, oko 30 sekundi.
Najvažnija stvar kod brzog vežbanja je da se ne može trenirati vrlo teškim teretima jer tako mozete izgubiti dah.
Ideja je da se krećete stalno kroz vezbe uz umereno opterecenje[ne kazem lako] u okviru 10-12 ponavljanja,sto ce
drzati krv u vasim misicima sa odlicnom pupmom.
Pedja_Petrovic:
--- Citat ---Ja sam imao dosta situacija gde sam imao ograničeno vreme za teretanu. To je obično vezano uz putovanja - nastupe
ili autogram potpisivanje. U osnovi, to je pumpajuce vežbanje koje ne uključuje tone težina, to su po dva seta vezbi,
izmedju kojih treba da se krećete brzo od vežbe do vežbe s vrlo malo vremena odmora između, oko 30 sekundi.
Najvažnija stvar kod brzog vežbanja je da se ne može trenirati vrlo teškim teretima jer tako mozete izgubiti dah.
Ideja je da se krećete stalno kroz vezbe uz umereno opterecenje[ne kazem lako] u okviru 10-12 ponavljanja,sto ce
drzati krv u vasim misicima sa odlicnom pupmom.
--- Kraj citata ---
;) ;) ;) ;)
tenssa:
Ko li je to prije njega primjenjivao. ;D
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju