Bodybuilding News & Discussion > X3M HeadQuarters in English

Six Perfect Meals

<< < (4/7) > >>

Fat Abbott:
Samo dobro zagrejte teflonski tiganj i kada zavrsite sa przenjem pustite ga da se ohladi nekoliko minuta, jaja se maltene odlepe sama. Ja ih inace pecem bez vode, nema greske.

KoRn-90:

--- Citat: Maša  Februar 22, 2009, 08:42:58 posle podne ---Jaja mogu biti ukusna i ako ih poširate.  Naime, prilikom prženja ona upiju onu količinu ulja koju sipate kako bi podmazali tiganj, dok prilikom poširanja nemate ni gram masti. Poširana jaja se spremaju na sledeći način... U tiganj sipate vodu otprilike 1,5cm od dna. Pustite da voda proključa. Za to vreme razbijete jaja "na oko" u posebnu posudu . KAda voda proključa jaja iz posude sipati u tiganj. Kada jaja budu gotova izmaknete, posipate par kapi maslinovog ulja(ali ko ne želi i ne mora), posolite i pobiberite. I to je to!

Mesto ovog šećera u ovsenim pahuljicama ja bih dodala meda.

Meso može biti vrlo ukusno ako ga prvo namažete i dobro utrljate senfom, pogotovo Dijonom, posolite, a zatim pržite ali bez ulja. I bez senfa, meso je prelepo i mekano ako ga prvo pecnete na tiganju bez ulja, a zatim čim sklonite sa tiganja prelijete sa par kapi maslinovog ulja i posolite. Ja malsinovo ulje(supenu kašiku) sipam direktno u tanjir, a zatim svaku šniclu sa obe strane dobro umočim. Zatim posolim i pobiberim.

--- Kraj citata ---
Kakva je nutritivna vrijednost senfa?Ja sam ga smatrao kao los dodatak ishrani...  :-\
Zasto peces meso bez ulja kad ga posle pecenja pospes sa uljem??? Ja ga pecem na malo maslinovog ulja i sipam vodu povremeno.

Pirat:
dobar je senf...

x3mwoman:
Korn90,
Ne znam koja je nutritivna vrednost senfa. Ali sigurna sam da je daleko manje kaloričniji od majoneza, čak i onog diet, kao i od kečapa. Senf namažeš u vrlo tankom sloju, možda pola kašičice na tri šnicle, čisto da promeniš malo ukus kada ti dojadi.

Zato što je kancerogenije pržiti meso na ulju. Na tolikoj temperaturi ulje izgubi sve kvalitetne sastojke, a meso upije svu mast. Računajte da je takav, prženi obrok kaloričniji.
Koristim isključivo hladno ceđeno maslinovo ulje i sa njim prelijem meso kad ga sklonim sa tiganja(jedna kašičica na dve do tri šnicle). Em je zdravo, em omekša meso da se topi u ustima(čak i ako šnicle pre toga ne izlupaš).

MarK3:
Ne znam sto ce cimata oko senfa i kecapa :D al ajd sad ;D

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju