Bodybuilding News & Discussion > X3M HeadQuarters in English
Beta-alanine
Polomac:
;)
Polomac:
;)
Pedja_Petrovic:
:-* :-*
Za vreme treninga se vrlo intenzivno u telu skupljaju velike kolicine iona H+. To uzrokuje pad kiselosti ph u misicima i s tim smanjuje misicnu moc i povecava ZAMOR. Upravo to sprecava da bi misic kvalitetno preopteretili sto bi uzrokovalo reakciju superkompenzacije i posleddicno naravno MISICNI rast. Zanimljivo je da proces PADANJA KISELOSTIi pocinje vec puno prije nego misic to osjeti. ::) ::)
The beta alanin nije jednak l-alaninu i jedina je aminokiselina sa posebnom sposobnoscu da poveca SINTEZU KARNIZONA (ne kornisona ;D ;D :D). Sa povecanom koncentracijom karnozina vasi misici mogu upiti vise vodikovih H+ iona i posledicno ostaju u optimalnim ph vrijednostima. To znaci da mogu duze vrijeme zadrzati maksimalnu snagu. S tim beta alanin sprecava umor i omogucuje da vezbate sa maksimalnom intenzivnoscu duze nego ikad pre. Vece mikropovrede veca superkompenzacija veca misicna rast
Polomac:
Zaista po svemu onom sto sam procitao o beta alaninu izgleda sjajno.
No moram priznati da nemam nikakvo iskustvo sa njim,niti ljudi u mom okruzenju.
Osim sto smo ga uzimali indirektno kroz razne druge proizvode.
Ima li ko kakvih iskustava,Pedja,ostali?
Pedja_Petrovic:
pa ja sam ga naravno uzimao...
malo je problemtaican oko doziranja jer sve preko onoga sto MORAS DA SAZNAS O SVOM ORGNIZMU i nije bas preporucljivo..
ili..
konkretno..ja nisam smeo da idem ivse od 3-5 gr pred trening i toliko posle ovidno koji sma misic vezbao...
sve preko toga sam se toliko lose osecao da trening je bio ravan nuli.
dopk npr momak koji radi samonom je i 2 gr imao fantasticne pomake i preko toga je imao iste znakove kao i ja na 7-8 gr npr..
on je natural sto bi trebalo da znaci da mu je to bilo i vise nego dovljno.
dotok krvi je zaista neverovatan u vebzani misic,ali ja i tada kao i svaki put sam razmisljao dalje..mislim..opet ona teorija..cemu krv ako nema sta da se ugura u misic pa sam uzmai tecne amino...
to je extra kombinacija li prilicno skupa za obicnog vezbaca...
znaci..radi vise nego extra,ali ako se ukomponuje sve ino sta bi trebalo..jbg..
a ako se ide za onom teroijim a sam zilav.....
beta alanin is the name of the game
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju