Ostalo > Offtopic
Music
IFBBPro:
@dr_rapid
To sto si rekao nije bas na mjestu. U svakom sloju drustva i muzickog opredijeljenja ima djecurlije koja se fura i to stoji (uzecemo i tvoju vrstu muzike za primjer, da samo vidis koliko ovdje u Sarajevu ima djecurlije koja se fura na rock, hard rock, heavy metal i sta jos ne postoji, a djeca od 14-15 godina tek izasla iz p...e, a nije to sto sad vole tu vrstu muzike, nego eto cisto furke radi).
Nervira me to sto si rekao jer sada bush ispada (po tvom) KLINAC I PEDER, a ja iz njegovih postova zakljucujem da je momak sasvim normalan i super drustvo, i to sto slusa hip hop, slusa ga jer voli tu muziku.
O ukusima se ne da raspravljati, to zapamti !!
IFBBPro:
A ako cemo vec tako po tvom, onda si vjerovatno upoznat da je svaki oblik teze rock muzike najocrnjeniji na planeti i da je povezan sa sotonama, djavlima, sta ti ja znam vec, heroin, ma covjece kad bi sad tako pricali i po tome se ravnali onda je stvarno bolje i ˝repati u prazno˝ nego biti pristalica sotone...
dr_rapid:
Ne, ne... Sve ok, ne moj me pogresno shvatiti. Ja slusam sve. I veruj mi tarkan mi takodje nije nepoznat, nekad mi recimo odgovara samo Schiller (ako znas ko je), i ne znam ti vise sta, znaci ja slusam stvarno svasta. Kao sto sam rekao, neka slusa svako ko sta hoce, meni su takodje stvari koje si naveo kod Hard Rock i nekih 'dark side' tipova takodje bez beze, ali zaista me nervira ne znanje i to je ono sto hocu da istaknem u svemu tome. Pa ja kad razgovaram s nekim o Rap-u ili Hip Hopu odmah skontam da li on to slusa zbog muzike, ili zbog fazona, razumes.
Evo primer: Pricao sam s jednom curom, i bas se privukla uz mene jer sam slusao stvari kao i ona, onda je rekla da voli Eminem-a (ciji tekstovi su za valjanje po zemlji, tip je fenomenalan, ne slasem se sa svim, ali uopsteno ok), na sta sam je ja pitao da li zna engleski, a ono tajac, nema pojma, slusa zato sto je popularno.
Mozemo mi o ovome do sutra, meni prvenstveno smeta ne znanje i foliranje to je sve. Recimo ja i dan danas poslusa 187, C-Ya-u, meni nejdrazi Sunshine, ali takvih albuma vise nema niti ce ih biti. Novi album 187 je cisto komrecialno smece, a prije nisam prekisdao slusajuci njihov album Crni Grad, Macke ..... Znas, gubi se na vrednosti a dobija na popularnosti, to za mene bar nije u redu.
IFBBPro:
Ma dobro tu si upravu.. dakle nadam se da znas da ne mislim na pjevaca Tarkana nego na DJ Tarkana (isto je iz Turske) naravno ako si za njega cuo to je za svaku pohvalu i vidi se da si upucen u muziku. Schiller znam ko je..
Ma dobro, furke su tu i nikada nece nestati, sta covjek drugo da kaze..
i kao sto kazes to je cisto neznanje, ja nekim ljudima kazem da slusam house, oni meni kazu to care rave je odlicna muzika, i sta ja onda da kazem na taj komentar.. mislim kao sto si rekao cisto neznanje.
ovo neznanje mozemo povezati i sa neznanjem iz oblasti suplemenata i nutricionizma hehehehe :)
dr_rapid:
hehe, dobro je da si me ispravio, znam i za tog tarkana, pustali su ga na VIVA/MTV sa nekim reagge tipom in DE je napravio neki duo. To je to. Mada od svih evenata ove mjuze sto spominjes najjaci je bio LOVE Parade, Ukinuse ga majku im, a imao sam zelju da odem. Westbam, tomcraft...(trebe)... bruka.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju