Ostalo > Offtopic
Novi zakon za vozace!
The_Bulldog:
Ako ja ne budem odvojio jedan dan da od jutra do mraka idem gradom i kamerom snimam sve prekrsaje policije, pa lagano uvece sve lepo prijavim-evo nek izadjem iz ketoze odmah ;D...cisto da znate ako me ne bude par dana, dok budu proveravali da li sam ubaceni "strani element" ;D
miodrag11:
Zakon je pravljen i prilagodjvan navrat nanos.
Profesor Vujanic sa saobracajnog koji je autoritet
u evropskim okvirima nije se povoljno izrazio o finalnoj verziji.
Sta ce biti videcemo...jedno je sigurno,u Srbiji se gine na drumovima zbog koriscenja
nedozvoljenih sredstava(alkohol ,droga i sl) i jer ljudi voze lose i prebrzo.
Ako ce zakon spasiti pogibije na drumovima i ovakav sugav i kljakav
kakav je jbg ima neku svrhu.
Mozda ga u narednim godinama i modifikuju ko bi ga znao...
Radomir:
--- Citat: Bare Decembar 14, 2009, 10:11:59 posle podne ---zakon je pisao MUP, a profesori sa Saobracajnog su vrlo ili nimalo ucestvovali, i zato je dominantna osobina ovog zakona represija a ne preventiva, sto je glavno, da se utice preventivno, a ne da se samo ceka iza ugla da napravis gresku........al kao i sve ostalo tako i ovo, ne moz' biti bolje.....
--- Kraj citata ---
To je mozda zato jer Srbi postuju propise samo zato sto se boje policije. Nece Srbin da se veze da bi sacuvao glavu, vec zato jer se boji da ne naplati kaznu. Meni se digne kosa na glavi kada sednem u auto, a vozac kaze Nemoj da se vezes, ovde nema policije. Pa ne vezem se zbog policije, vec zbog sebe. Isto je i za ostale slucajeve. Nece ljudi da uspore da ne bi nekoga zgazili, nego jer je policija iza ugla, pa ce da naplati kaznu. Nece sesti pijan za volan zato sto mu je smanjena uracunljivost i postoji mogucnost da nekoga zgazi, vec se boji da ga policija zaustavi. Onda ce duvati u balon, pa ce se videti da je pijan, a onda ce morati da plati kaznu, ili da odlezi u zatvoru. Sve dok se kod Srba ne probudi svest da se zakoni postuju zbog nas, a ne zbog policije, dotle jedino batina po dzepu pomaze.
Pedja_Petrovic:
--- Citat ---ve dok se kod Srba ne probudi svest da se zakoni postuju zbog nas,
--- Kraj citata ---
ma da
i pesak koji ide preko pesackog i razgovara sa telefonom sigurno je tolika opasnost da sve gori..
daj ne kenjaj...nije stvar u tome dali je zbog ovoga ili zbog onoga vec kao sto covek rece,stvar je u tome sto ispada da je drzavi vaznija sigurnost pojedinca nego njemu samom i na taj se nacin pravdaju oko ovog zakona sto je gomila sranja...
svugde je ovaj zakon uveden postepno sa dodavanjem odredbi na svakih 6 meseci a ne kao kod nas,odmah se prepise najgori moguci i jos dodaju nebuloze.
ovo je sada mogucnos samo da se korpucija digne na visi nivo jer do sada si pandura castio sa 1000 din a sada ces morati da izvalis 5000 jer ti je kazna 30 000
nije stvar da su srbi cvece vec je stvar da sam mehanizam koji treba da sprovodi zakon je truo i ogrezao u korupciji.....
Ted Arcidi:
--- Citat: -sszgo- Decembar 15, 2009, 10:15:48 pre podne ---
--- Citat: sasacg Decembar 14, 2009, 01:55:23 posle podne ---Ma treba da se koriste upaljeni farovi na otvorenom putu,ali ne u gradu...To je totalna nebuloza!
--- Kraj citata ---
sedi malo na motor pa da te cujem posle...
ili u neki autic sa zamagljenim staklima...
nisu ta svetla da bi ti nesto video
nego da bi tebe videli
--- Kraj citata ---
ili ako imas dioptriju minus 6,a slucajno zaboravis da poneses naocare.Ti obrisi ta zamagljena stakla pre nego sto krenes i nemoj da se kurcis sa 140 kroz grad na motoru pa ces videti auto koji ti ide u susret sa ili bez upaljenih svetala
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju