Ostalo > Offtopic

Novi zakon za vozace!

<< < (15/25) > >>

LuckyS:
Mislim da pesak time ne stiti sebe, vec vozaca. Ako je pesak nepazljiv i vozac auta ga upozori sirenom, a ovaj ne cuje to, vozac ce odgovarati za eventualnu nesrecu...
Ista prica je sa pojasom. Ako ga ne vezes, u sudaru pogines, onaj drugi vozac odgovara za ubistvo, a ako ga vezes, budes povredjen, odgovarace za povredu. Znaci, stitis druge, a ne sebe. :)

djake:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Decembar 17, 2009, 09:49:46 pre podne ---
--- Citat ---Moze da ubije sebe, u tome i jeste smisao.
--- Kraj citata ---

tacno brate
ali nijsam ja drzavi preci sigurno nego sam sebi.
drzava bi se o ljudima trebalo da brine na drugi nacin a ne o tome dali ce nositi slusalice u uhu ili ne.
to je kao kada bi doneo zakon protiv samoubistva,tj gde drzava zabranjuje da se covek ubije....mada...kako je krenulo,u opste me ne bi cudilo  ;D ;D ;D

--- Kraj citata ---

Tacno tako. Od takve brige moze samo glava da nas boli.

Deja:
Nijedan zakon se ne pravi da stitis sebe. Ali NIJEDAN.
Kad prelazis ulicu, ako je zeleno ili nema semafora, uvek je vozac kriv - cak i da ti ne primetis! Ima ljudi koji su slepi/gluvi i sta sa njima?? Ne smeju da hodaju preko pesackog?:)
Ako je crveno - onda nije kriv vozac, nego ti.

Nema tu sta da ti neko odredjuje..

djake:
Da, samo kad prelazis ulicu si automatski ucesnik u saobracaju, sto znaci da moras biti sposoban da reagujes na signale ostalih ucesnika u sobracaju, isto kao i vozaci. A pokusaj da udaris pesaka koji prelazi na crveno, pa ces videti ko ce biti kriv:)

Deja:
Nisi. Opet eto ti primer slepih/gluvih.
Sad mora vozac da zna da li je neko slep/gluv ili mora i da salje dimne i zvucne signale?:)

--- Citat: djake  Decembar 17, 2009, 10:50:26 pre podne ---Da, samo kad prelazis ulicu si automatski ucesnik u saobracaju, sto znaci da moras biti sposoban da reagujes na signale ostalih ucesnika u sobracaju, isto kao i vozaci. A pokusaj da udaris pesaka koji prelazi na crveno, pa ces videti ko ce biti kriv:)

--- Kraj citata ---

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju