Ostalo > Offtopic

Novi zakon za vozace!

<< < (19/25) > >>

Ted Arcidi:

--- Citat: LuckyS  Decembar 18, 2009, 09:32:21 pre podne ---Mi smo takav narod. Treba nas ili po glavi ili po dzepu. Primer je ovaj sneg. Svako ce da ocisti sneg sa stakala i sa haube. A krov? Koji procenat ljudi ocisti sneg sa krova? Vozis iza njega, otpadne parce tog snega od 30 cm, a mozda i leda i zvekne po tvojoj soferci. Sta onda? KULTURA. To je ono sto nama fali. A dovodjenje u red moguce je samo zakonima. Naravno da je lakse bez zakona, da se ponasamo kako hocemo, ali na ciju stetu?

--- Kraj citata ---
Ma jok bolje nas sve streljati. Posto vec pominjes sneg na haubama,da li si mozda primetio da je 90 posto ulica ne rascisceno i pod debelim slojem leda i ko snosi troskove ako se ja zbog toga slupam? Da bi se ovde primenjivao zakon slican Evropskim prvo bi morali da se oezbede uslovi saobracaja bar slicni Evropskim npr da mi prvo obezbede gde da se propisno parkiram pa tek onda da me kazne ako to uradim nepropisno. Vozimo se po oranicama,a ti pricas o kulturi ili je sastavno deo Evropske kulture i to da ja zbog kratera po celom gradu placam ispravljanje bar jedne felne nedeljno? Slucajno sam pravnik i ucili su me da je preduslov za postovanje bilo kog zakona da postoje elementarni uslovi za to i da je funkcija svakog zakona prvenstveno preventivne prirode,a ne represivne,a po ovom zakonu je represija tj kazna na prvom mestu i svako dobar dan koje vam policajac kaze kosta ce vas od 3000-5000

Ted Arcidi:

--- Citat: Deja  Decembar 18, 2009, 11:59:43 pre podne ---Iskreno ja mislim da je vecina Balkanaca GLUPA, tj. da nema tu opstu kulturu i zdrav razum :(

--- Kraj citata ---
apsolutno inace ne bi ko ovce prihvatali sve sto im se nametne pod izgovorom Evropskih integracija. Ova vlast je navikla samo na silu koliko vidim taksisti sau juce isterali svoje i uvek ce jer su slozni i skupljace ce se i praviti haospo gradu kad god im nesto zasmeta.
Zasto su njih oslobodili fiskalnih kasa,a svi ostali moraju da ih imaju,pa jer su se jedini pobunili i poplasili bagru na vlasti

LuckyS:
To sto ulice nisu ociscene, ne znaci da ne treba da ocistimo svoj auto. I ja sam krivio felne i amortizere na rupama, pa nemam kome da se zalim. Ali... Kultura se inace ponese od kuce, pa tako i u ovom slucaju. Uradis sve sto je do tebe, radi sebe i radi drugih. Inace, prsluk, pp aparat, zimske gume zimi, leti letnje i sve ono za cim sada vecina juri, da ne bi bila kaznjena, ja sam imao i pre nekoliko godina. Ukljucivao sam svetla svaki put kad je smanjena vidljivost i po kisi i u svakom tunelu. Ja se ne plasim kazni, jer radim po savesti, a inace, vozim sportski auto, ali ne prelazim punu liniju, i ne prolazim na crveno svetlo na semaforu. Bezbednost je mogla da se poveca i sa starim zakonom, samo da je svu nekulturu i bahatost imao ko da vidi, pa da kazni.

LuckyS:
Taxisti mogu da se bune, jer od njih zavisi nesto u ovom gradu, kao i advokati i lekari, zato njih moraju da slusaju, a ostali moraju da cute i trpe. Bas ti taxisti su bahati i bezobrazni. Pre neki dan me za malo nije ubio jedan, jer je prosao na crveno, onako opusteno...A profesionalac je...Zato i kad je meni zeleno, gledam na sve strane, da me neki magarac ne bi zakucao. To je nasa kultura, taksisti...

Ted Arcidi:

--- Citat: LuckyS  Decembar 18, 2009, 12:26:14 posle podne ---To sto ulice nisu ociscene, ne znaci da ne treba da ocistimo svoj auto. I ja sam krivio felne i amortizere na rupama, pa nemam kome da se zalim. Ali... Kultura se inace ponese od kuce, pa tako i u ovom slucaju. Uradis sve sto je do tebe, radi sebe i radi drugih. Inace, prsluk, pp aparat, zimske gume zimi, leti letnje i sve ono za cim sada vecina juri, da ne bi bila kaznjena, ja sam imao i pre nekoliko godina. Ukljucivao sam svetla svaki put kad je smanjena vidljivost i po kisi i u svakom tunelu. Ja se ne plasim kazni, jer radim po savesti, a inace, vozim sportski auto, ali ne prelazim punu liniju, i ne prolazim na crveno svetlo na semaforu. Bezbednost je mogla da se poveca i sa starim zakonom, samo da je svu nekulturu i bahatost imao ko da vidi, pa da kazni.

--- Kraj citata ---
a jel postojujes ogranicenje od 40 km koje je sad uvedeno u gomili ulica u gradu?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju