Ostalo > Offtopic
Pao šengenski zid !!!
Deja:
Ima kod mene - ma to je lagarija i marketing najgore vrste samo tako.
Jat je i ranije imao karte za 1 EUR za neke destinacije, ali dzabe sto je karta 1EUR kad su aerodromske takse za BGD j***no velike! 1EUR karta 125EUR taksa... mislim! J***na javna preduzeca.... Heathrow je najveci aerodrom na svetu pa nema tolike takse.
Evo vidi i sam...
http://www.jat.com/system/sr-latin/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/33252.html
Evo i primera karte:
Beograd-Berlin 14500din. Karta 19e, takse... izracunaj sam :(
Bezobrazluk...
Jedino ne kapiram kako nekada germanwings ima karte (sa taksama) za 80e povratne do Kelna... ali to je retkost.
(OK ovo je jeftinije nego ici busom naravno, ali je ipak bezobrazno da aerodrom ima veci profit od aviona...)
breshahils:
--- Citat: Deja Decembar 01, 2009, 10:17:02 pre podne ---Ima kod mene - ma to je lagarija i marketing najgore vrste samo tako.
Jat je i ranije imao karte za 1 EUR za neke destinacije, ali dzabe sto je karta 1EUR kad su aerodromske takse za BGD j***no velike! 1EUR karta 125EUR taksa... mislim! J***na javna preduzeca.... Heathrow je najveci aerodrom na svetu pa nema tolike takse.
Evo vidi i sam...
http://www.jat.com/system/sr-latin/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/33252.html
Evo i primera karte:
Beograd-Berlin 14500din. Karta 19e, takse... izracunaj sam :(
Bezobrazluk...
Jedino ne kapiram kako nekada germanwings ima karte (sa taksama) za 80e povratne do Kelna... ali to je retkost.
(OK ovo je jeftinije nego ici busom naravno, ali je ipak bezobrazno da aerodrom ima veci profit od aviona...)
--- Kraj citata ---
Dejo
Znam za tu foru, ali sam mislio da ulaskom u bezvizni režim JAT kao preduslov treba i te takse da smanji, ako nisu onda jedva čekam dan kad će niskobudžetne avio kompanije da "uguše" JAT svojom ponudom.
Te takse su najveći bezobrazluk...neka, neka, neće još dugo tako moći.
Deja:
JAT nema veze sa tim.. Aerodrom je zasebno preduzece ako se ne varam.
Da nije, JAT ne bi bio u gubicima...
Ako dodju niskobudzetne JAT ce izgubiti mozda - ali kad ljudi vide da su finalne cene iste ili mozda i jeftinije kod JAT-a, a da u stvari aerodrom dere.. jbg.
To je bezobrazluk, kao i mnoge stvair u ovoj zemlji :(
Pedja_Petrovic:
--- Citat ---Ako, ako da se i ti malo "ogrebeš" o evropske integracije
--- Kraj citata ---
nisam ja ni do sada imao problema sa vizima jer ima dvojno drzavljanstvo tj HR pa sam putvao sve ove godine sa tim pasosem gde sam hteo tako da mi to problem nikada nije bio hvala bogu a i obislo se dosta toga :D :D :D
nego su me vise zanimale cene karata jer znam za sistem npr RYAN AIR kojeg npr iz splita imas za london sa sve taxama izadje oko 50ak ojra...
pa sam se ponadao da ce i to kod nas da bude i zbog toga mi je i zvucalo to kao sto deja objasni previse utopisjki jer ipak je ovo srbija i gledaj da mlatenes po dzepu gde mozes a ne jos da daju popuste...hehehheheeh
iz tog razloga....
a i ne samo zbog takmicenja i obilaska istih jer kao sto rekoh nije mi to bio problem ni do sada vec zbog npr toga da mozes da sednes na AMINJON pa da se sutnes npr do austije sada kada bude evropsko u rokometu na obican vikedn,ili da se skoci malo do grcke na vikedn..i tako...te lagane fore... ;D ;D ;D
ida ne zaboravim..da editutjem post..
serem se ja na te euro integracije....
veruj mi na rec ono cega sam se nagledao obilazeci eu svih ovih godina to ne bih pozelo ni najvecem dusmanu...
a pogtovo mi i nas karkater...JEBALI SMO CVORKA U KLJUN...veruj mi burazere...
prvo na delo stupa sada 10 dec kada krene eu zakon o saobracaju...pa ces da vidis sta ce da nam rade.... :'( :'( :'(
breshahils:
Ma i ja se nadam tim povoljnim avionskim kartama pa da vikendima bar obilazim neke gradiće ;)
Biće Peđa bolje, ne se sekiraj.
Evo još jedna vest, pozitivno u ovoj drugoj je boldirano i podvučeno, valjda ćemo se pokrenuti sa mrtve tačke.
Srpski avioprevoznik „Jat ervejz” najavio je da će od 1. decembra do 12. januara po promotivnoj ceni od 19 evra prodavati karte za letove za šengenske destinacije u jednom pravcu.
Po toj ceni karte će se prodavati za Amsterdam, Atinu, Berlin, Brisel, Kopenhagen, Dizeldorf, Frankfurt, Ljubljanu, Milano, Pariz, Rim, Solun, Stokholm, Štutgart, Trst, Beč i Cirih.
U cenu avio karata nije uračunata aerodromska taksa.
Mirjana Dragović iz JAT-a navodeći primer rekla je RTS-u da je cena povratne karte, na primer, do Frankfurta 38 evra, a aerodromska taksa 113 evra.
Odluka o viznoj liberalizaciji oborila je cene i „Lufthansinim” kartama, pa će putovanje avionima te kompanije do Rima, Venecije i Firence koštati 16 evra, do Minhena 21, Ciriha 28, Londona 51, a do Pariza 60 evra.
Proslavljeni vozač Formule 1 Niki Lauda, najavio je da će njegova kompanija „Flaj Niki”, koja od 1. februara počinje letove Beograd Beč, za tu relaciju naplaćivati 29 evra.
EU juče je odlučila da od 19. decembra budu ukinute vize građanima Srbije, Crne Gore i Makedonije. (Srna)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju