Ostalo > Offtopic
Pao šengenski zid !!!
ivanx3m:
Vidim da ste se svi već spakovali i još samo 19-ti čekate pa da navalite u Evropu :-)) "Ko poslednji napusti Srbiju, neka ugasi svetlo!" :-))
Kada su Rumuniji i Bugarskoj ukinuli vize, masa njihovih građana je bila vraćana sa granica jer retko ko od njih je imao zaista konkratan razlog za svoje putovanje, a ni materijalne uslove (po standardima EU) da borave u šengenskom prostoru.
Da bi nesmetano mogli da putujete morate imati novac, osiguranje, vaučer hotela ili tačnu adresu na kojoj ćete biti. Ne mora se desiti svakome, ali carinici šengenske zone će imati pravo da vam traže bilo šta od ove dokumentacije i da vas vrate ako procene da ne ispunjavate standarde. Za prelazak granica pojedinih evropskih zemalja će vam biti potrebno da imate bar 60 EUR po danu planiranog boravka ili garantno pismo državljana te zemlje.
Pa sad... Srećan nam put!
MarK3:
Svi su se primili na to sto cemo da budemo na beloj sengen listi bla bla... I svi nesto pricaju idemo vo no... A u stvari nemaju pare da odu do Batocine :D Surova realnost... Ne kazem za vas ili nekog pojedinca ali tako je...
breshahils:
--- Citat: MarK3 Decembar 03, 2009, 07:51:32 posle podne ---Svi su se primili na to sto cemo da budemo na beloj sengen listi bla bla... I svi nesto pricaju idemo vo no... A u stvari nemaju pare da odu do Batocine :D Surova realnost... Ne kazem za vas ili nekog pojedinca ali tako je...
--- Kraj citata ---
Ti samo upregneš svog Šarca ata i eto te za 10minuta u Batočini.
Pedja_Petrovic:
--- Citat ---Za prelazak granica pojedinih evropskih zemalja će vam biti potrebno da imate bar 60 EUR po danu planiranog boravka ili garantno pismo državljana te zemlje.
--- Kraj citata ---
ja sam za 3 god prosao pola evrope sa HR pasosem koji ce sada vredeti kao i RS pasos.
ovo sto ti pricas ama bas nigde nisam doziveo vec je samo pitanje na granici KOLIKO PARA NOSIS SA SOBOM..
a ovo oko garantog pisma...pobogu covece...pa ti mozes da ides na utakmicu i ko ce da ti salje pismo....nemanja vidic??
nije to bas tako kako si ti rekao..tj nije ni u jednom tacno..
a druga je stvar sto ce oni da kresu nase ljude po granicima i na to imaju pravu ali da ti neko zabrani da ides u spaniju sada i da nosis 500 eu NEMA PRAVO NITI MOZE to iko da ti uradi....
ivanx3m:
--- Citat: Pedja_Petrovic Decembar 04, 2009, 06:51:38 pre podne ---
--- Citat ---Za prelazak granica pojedinih evropskih zemalja će vam biti potrebno da imate bar 60 EUR po danu planiranog boravka ili garantno pismo državljana te zemlje.
--- Kraj citata ---
ja sam za 3 god prosao pola evrope sa HR pasosem koji ce sada vredeti kao i RS pasos.
ovo sto ti pricas ama bas nigde nisam doziveo vec je samo pitanje na granici KOLIKO PARA NOSIS SA SOBOM..
a ovo oko garantog pisma...pobogu covece...pa ti mozes da ides na utakmicu i ko ce da ti salje pismo....nemanja vidic??
nije to bas tako kako si ti rekao..tj nije ni u jednom tacno..
a druga je stvar sto ce oni da kresu nase ljude po granicima i na to imaju pravu ali da ti neko zabrani da ides u spaniju sada i da nosis 500 eu NEMA PRAVO NITI MOZE to iko da ti uradi....
--- Kraj citata ---
Ono što sam naveo nije izašlo iz moje glave već je deo analize novinara Večernjih novosti u jednoj brošuri koja je juče izašla. Ima zanimljivih stvari tu, počev od najbitnijih saobraćajnih pravila i kazni za prekršaje, hotelskog smeštaja i cena, pa do iskustva Rumuna i Bugara. Već sam pitao da li mogu da okačim pdf fajl ovde ali mi niko nije odgovorio. Zanimljivih stvari tu ima.
Naravno da neće baš svi proći kroz rigorozne provere na granicama, ali carinik ima diskreciono pravo, da onda kada mu nešto deluje sumnjivo, izvrši naknadne provere i traži od putnika neka od ranije navedenih dokumenata, kao i da ga vrati ako ih taj neko nema. A šta je nekom sumnjivo je subjektivna kategorija
Verovatno su se tebe plašili jer je očigledno da si uvek spreman za fajt, pa nisu hteli da se kače s tobom ;-))
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju