Ostalo > Offtopic
Da li ce i Srbija progutati paradu?
MrT:
Ako ti crkvu stavljas pod "moralnim nacelima", ateista/areligiozna osoba itekako ima zasto da se oseca prozvanom.
Po vama, treba da zanemarimo gluposti inkvizicije, zataskavanja pedofilije, pedofiliju u crkvi (i nasoj, ne budi naivan da mislis da smo Bozji narod, bla truc...), malverzacije na svim nivoima (od Borgija, pa i do naseg Amfilohija) pa kao "crkva je super", onda da zanemarimo i da je Sadam mucio i ubijao ljude, pa je onda on dobar covek :)
Dzaba to sto su ideje Abrahamskih religija pametne, kada se sprovode kao zakoni u Srbiji - po babi, stricevima i "kad mi treba vaze, kad ne treba, jbs raju", pa i u bukvalnom smislu :)
Sta vredi da ti stavljas crkvu i drzavu kao neka moralna nacela, kad covece vidi kakve se gluposti desavaju i u jednom i u drugom...
Nekad se islo u crkvu kad se verovalo, sada idu iz pomodarstva svi, pop kaze "koliko da se ostavi na ikonu" i slicne fore...
Sve u svemu, iako se ne slazem sa lobijem parade iz naslova, niti mislim da se radjaju ovakvi ili onakvi, vec da je to izbor (i kao takav, postujem da je to njihov izbor), da li ce neko tutnjati Beogradom ili ne, ili ce moci da se vencava sa kim hoce ili ne, ZABOLE ME, ima mnoooogo bitnijih stvari, ovu treba ignorisati, a ne biti dokon i praviti se "moralistom".
VeljaP:
Vidi MrT
nemoras biti relgiozan da bi bio moralan, naravno.
Ali crkva mora da postoji i ona jeste institucija koja cuva moralna nacela. Crkva jeste jedan od stubova nacije.
Ok sjebali ste drzavu, sad se ide dalje, crkva-nacija i porodica.
Sa uvodjenjem pederluka kao normalnog, na korak ste od rasturanja i porodice, sa uvodjenjem gay brakova i to je gotovo.
Oprosti ali ta ista crkva je sacuvala Srbe pod turcima 500 godina da ne izgube svoj identitet.
I o kakvoj inkviziciji pisete?
Ja nikad nisam cuo da je Srpska Pravoslvna crkva imala inkviziciju...
BBBbbb:
Nego sta kazes igi, da nejedem GMO, postacu peder.
Konacno neko malo vedrine da unese u ovu tmurnu temu.
MrT:
--- Citat: VeljaP Jun 08, 2012, 07:03:18 posle podne ---Vidi MrT
nemoras biti relgiozan da bi bio moralan, naravno.
--- Kraj citata ---
Niti moras, niti pomaze, niti odmaze. NEVEZANO JE.
--- Citat ---Ali crkva mora da postoji i ona jeste institucija koja cuva moralna nacela. Crkva jeste jedan od stubova nacije.
--- Kraj citata ---
A po cemu? Ti nisi spavao sa zenskom osobom pre braka i onda si samo sa svojom zenom spavao?
Nisi gledao druge zene, nikada nisi prepio?
E pa vidis ja znam vise ateista koji su se ovako ponasali nego poboznih ljudi.
Sve je bilo super sa crkvom, u stvari, dok se nije proculi da je popovi koriste za svoju materijanu korist, da se desavaju gluposti (ti ne verujes... onda ni ovi nece da veruju da je homoseksualizam volja a ne genetika), itd.
--- Citat ---Ok sjebali ste drzavu, sad se ide dalje, crkva-nacija i porodica.
Sa uvodjenjem pederluka kao normalnog, na korak ste od rasturanja i porodice, sa uvodjenjem gay brakova i to je gotovo.
--- Kraj citata ---
A kako to oni rasturaju brakove i porodice time sto mogu da se vencaju i time ostvari neka prava koja imaju strejt parovi? (poreske olaksice, medicinske gluposti i slicno)
--- Citat ---Oprosti ali ta ista crkva je sacuvala Srbe pod turcima 500 godina da ne izgube svoj identitet.
--- Kraj citata ---
Po cemu je ona ta?
--- Citat ---I o kakvoj inkviziciji pisete?
Ja nikad nisam cuo da je Srpska Pravoslvna crkva imala inkviziciju...
--- Kraj citata ---
Dobro, to nije radila SPC.
Milos Zivanovic:
sta reci... :-X
http://www.novinar.de/2012/09/14/parada-ponosa-skandalozan-tekst-organizatora.html
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju