General Bodybuilding Discussion > Članci

TRENING ZA RAMENA -TEZINA NIJE PRESUDNA

<< < (2/4) > >>

Polomac:
Lari Skot,prvi mr.O imao je genetski losa ramena,ali je kroz vreme pametnim pristupom treningu i ishrani uspeo da razvije fantasticne kugle bukvalno.
Slican pristup koji navodi Gari.Lari Skot uvek govori da ramena fantasticno reaguju na kontinuiranu tenziju kroz rad vezbe,bez ikakvih stanki gore ili dole.

Lazar Popovic:

--- Citat: Polomac  Januar 05, 2011, 10:15:02 posle podne ---bez ikakvih stanki gore ili dole.

--- Kraj citata ---
Poloms nisam mislio na stanke,nego na jako,jako sporo podizanje i spustanje,ili sporo spustanje pa eksplozivnije podizanje...bez stanki izmedju...od takvog treninga sutra me ramena otkidaju...dok sam proletos budalio sa nekim tezinama i sjebao levo rame...

StefanCira:
E sad mi nije jasno...Telo ne oseca sa kojom tezinom se radi, bitno je samo da je tezina dovoljna i da je pravilan tempo, po ovome...I da se oseti ta pumpa, mada mi to nije jasno, to uskladim nekako prema radu srca ili kako?Ali ako Intezitet treninga znaci jacina treninga, serije u vezbama i broj vezbi.. .Dali u to spada tezina? Poznato je da je sto jaci intezitet to je bolje...
Svaki put kada radim sa manjom tezinom umislim da nisam dobro  uradio trening...

Polomac:
Ramena su misic koji je ukljucen u rad gotovo svih misicnih partija,tako da na njegovom direktnom treningu treba samo
da ga dobro finisiras.
Ne znaci da treba da radis sa extremno malim teretima,osim ako radis gigantske serije,onda tereti i ne mogu biti veliki.
Teret treba da bude u okviru od 8-12 tecnih ponavljanja bez citinga,sa kontinuiranom tenzijom.
Misic ce svakako osetiti ako ti uradis seriju sa ogromnom tezinom 8 ponavljanja i ako se dobro iscimas da bi to izveo.
Npr..kroz stanke izmedju ponavljanja kako bi digao jos koje,kroz cimanje u citingu i sl..Ali je to pogotovo kod rada na
ramenim misicima jako rizicno za direktnu,ako ne onda uslednu povredu koja ce doci vremenom.
To ce misic osetiti,ali isto tako ce osetiti i tecnu seriju od 8 ponavljanja bez svega toga i sa umerenim manjim teretom.
Bitno je da radis seriju za serijom sa minimum potrebnog odmora,bitno je da uvek ukljucis um ka tom misicu koji radis
u ovom slucuja ramena.To znaci da razmisljas o tom punom pravilnom pokretu,o kontrakciji misica na vrhu pokreta,
o maximalnom istezanju u donjem polozaju, i sl...
Kod ramena vecina kaze da je najbolje da npr pri potisku ne ispravis laktove skroz,nego da pravis max kontrakciju tik
do ispravljanja lakta,u donji polozaj spustas nesto malo nize brade kako opet u preniskom donejm polozaju ne bi doveo
misice ramena u opet nepovoljan polozaj koji rizkuje povredu.
Niz stvari o kojima uvek treba razmisljati ce voditi ka onom bitnom-MIND MUSCLE CONECTION!

StefanCira:
Lepo objasnis Polomac... Razumeo sam sta hoces da kazes... Ovo pokazuje da je rame malo drugaciji misic ili da tako trebam raditi sve misice? Jasno ja da rame treba raditi sa osecajem i pravilnije.... Dali smem kod bicepsa malo da se iscimam ili vazi ovo previlo?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju