Ostalo > Offtopic
Verujete li u Boga?i zasto
@Bestia@:
ljudi veruju u boga iz straha prema njemu..nose brojanice i krstove,mole se, itd...
IGOR_X3M:
--- Citat ---Ti znas da sam ja teoloski nepismen na koji nacin?
--- Kraj citata ---
Pa kad na forum postave pitanje kako se pije kreatin onda se zna da taj naj verovatnije nema pojma o toj oblasti.
--- Citat ---Znam ja vrlo dobro ko je Jahve...ne treba biti vernik da bi citao i interesovao se
--- Kraj citata ---
Ubedio si me svaka ti cast, to je isto kao kad ti neko ko u teretanu usao nije kaze ja znam sta su proteini cuo sam je za to, a onda te pita, a sta su belancevine.
--- Citat ---Mada i onako vas samo primam...uvek je najbolje zezati vernike na forumu Smeško najzesce dokazuju da su u pravu
--- Kraj citata ---
Sa ovim si sve rekao, gde dalje ?
Da dodam, niko od nas nije savrsen i misljenja sam da se trebamo truditi da grske ispravljamo i da kao ljudi budemo sto ispravniji.
Takodje je jedno izjasnjavati se kao vernik a rediti podpuno drugo od verskog koncepta ( tu onda dolazimo do laznoga morala )a sasvim nesto drugo postovati neke zakone koje vera propisuje.
Neki ljudi upotrebljavaju veru na pravi nacin a neki je zlo upotrebljavaju i onda se desavaju razna sra.a, kao kad ljudi recimo koriste aas i znaju kako se pravilno koriste, a potpuno je druga stvar kada ljudi zloupotrebljavaju iste i zna se sta se vecinom desava u tim slucajevima.
Za nekog je vera glupost, za mene ne jer mislim da nosi ispravna pravila, ogranicicu se na hriscanstvo jer tu pripadam pa tu veri i poznajem najbolje.
Zar su Boziji zakoni ne ubij, ne cini preljubu, postuj oca svoga i majku svoju, ne pozeli nista tudje, ne svedoci lazno na bliznjega svoga, ne kradi itd, pa zar jr to los koncept ?..........meni zaista nije i trudim se da u ovom ovakom opasnom svetu postujem ova pravila koliko je god moguce.
Covek ne moze biti los covek, prevrtljiv, oho,ako ima ovakav koncept i ako ga postuje, ne kazem da su losi ljudi oni koji ne veruju naprotiv mnogi moji prijatelji su veoma dobri ljudi a vernici nisu, a ja ne pokusavam da ih ubedjujem u bilo sta sem ako ne traze neko moje misljenje o svemu ovome. :)
TeH FiLiP:
--- Citat: Bare Januar 23, 2011, 08:54:22 pre podne ---Zasto uvek nervozno reagujete kad se pomene GOSPOD ISUS HRIST - SIN BOZIJI ?
Zasto se plasite kad ne verujete? Cega se onda to plasite? Uzivajte u sebi samima i ostavite one koji veruju na miru, pa zar se ima Bozije i HRIST SPASITELJ NE SME VISE POMENUTI U SRPSKOME NARODU?????
--- Kraj citata ---
a sto se vi svi odma prepaadate kad kazem Isus Hrist je Kineska kraljica??? Uzivajte u sebi samima i vasoj veri sta iam veze ako aj nesto akzem,ja reagujem jer mrzim da me neko pravi budalom i da me sedamnaestogodisnjak ubedjuje da je svet star 6 iljada godina itd.
IGOR_X3M:
--- Citat ---da me neko pravi budalom i da me sedamnaestogodisnjak ubedjuje da je svet star 6 iljada godina itd.
--- Kraj citata ---
Na koji nacin se meri starost zemlje, tj kojom metodom dolazimo do toga da znamo da je zemjla stara milijarde godina i koliko je ta metoda sigurna....?
Da li si nekad cuo da ima dosta naucnika koji govore o tome da zemlj nije toliko stara tj da nije ni priblizno stara kao sto pricaju neki koji to tvrde i kome bi naj vise odgovaralo da je starost zemlje nekoliko milijardi godina?
Samo pitam jer me zanima i ne osecaj se odmah prozvanim :)
Pirat:
--- Citat: TeH FiLiP Januar 23, 2011, 07:00:05 posle podne ---
--- Citat: Bare Januar 23, 2011, 08:54:22 pre podne ---Zasto uvek nervozno reagujete kad se pomene GOSPOD ISUS HRIST - SIN BOZIJI ?
Zasto se plasite kad ne verujete? Cega se onda to plasite? Uzivajte u sebi samima i ostavite one koji veruju na miru, pa zar se ima Bozije i HRIST SPASITELJ NE SME VISE POMENUTI U SRPSKOME NARODU?????
--- Kraj citata ---
a sto se vi svi odma prepaadate kad kazem Isus Hrist je Kineska kraljica??? Uzivajte u sebi samima i vasoj veri sta iam veze ako aj nesto akzem,ja reagujem jer mrzim da me neko pravi budalom i da me sedamnaestogodisnjak ubedjuje da je svet star 6 iljada godina itd.
--- Kraj citata ---
a sto ti moras da seres po Isusu Hristu , zasto ti imas potrebu da ismevas to .. kineska kraljica... ok ateista si to je tvoj izbor ... niko tebe ne tera da verujes u bilo sta... sve je stvar izbora ... niko tebe ni u sta ne ubedjuje , samo nije korektno ni ok da sad ako neko veruje u Boga , Isusa Hrista da mu ti natrljas na nos kako je glup a to svi ateisti indirektno rade... to sto si ti sad naveo primer starosti sveta to kao da si rekao e ti sto verujes u to Boga , Isusa, molenje u crkvi svece itd, ti si piglu ... eto mene recimo nervira to sto danas sve ispada naopako , ako se molis eto Bogu ti si glup po difoltu , ako verujes u svetost braka ti si zastareo moron itd ali zato ako si peder, lezbejka , ako si drkadzija idemooooooo vozi Misko.... svi ti skidaju kapu ti si in itd... pa jbg .. eto ja licno imam shvatanje da Bog , visa sila nazovi kako hoces sigruno nema veze sa tim kako religija predstavlja itd... po meni mozda neka od najrealnijih religija je budizam ali i to je vise filozofija zivota nego da kazemo vera... da li nekad imam potrebu da se pomolim Bogu da spomenem Boga ? pa imao sam kad sam bio u teskim sranjima u zivotu kad nije bilo vise gde i nije bilo izlaza , kad ti razum vise nije od koristi onda ti dal je psiha ,ne znam ni sam, zatrazi pomoc neke vise sile.. ali to ne mogu svi da skapiraju jer mozas da se nadjes u veoma zajebanoj situaciji da nemas izlaza pa da shvatis to... da prihvatis da je nesto van tvojih mogucnosti itd... ali jbg ponovo valjda majku mu postoji neka pristojnost i postovanje prema ljudima koji veruju u nesto... postuju se budale , postuju hokstapleri, djubrad , pederi i ostali otpaci u drustvu koji samo profitiraju na toleranciji njihovih izopacenosti a ne moze da se ispostuje covek koji veruje u Boga .. pa ajd molim te,,, i nemoj mi reci sad da si mozda ugnjetavan od strane vernika ... dok se u narodu u nesto verovalo drustvo je bolje funkcionisalo , samom cistom verom u Boga verovalo se samim tim vise i u neka druga nacela koja danas ne postoje ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju