Ostalo > Offtopic
Studiranje u Americi/Kanadi
Francuz:
--- Citat: vlado0550 Avgust 02, 2011, 02:56:02 posle podne ---
--- Citat: Francuz Avgust 02, 2011, 02:39:29 posle podne ---Prvi put cujem ovo za vojsku. Sad pricam napamet, ali zar ako si clan vojske, to znaci da mogu da te regrutuje kad god zele? Drugo, ne svidja mi se posao gde moram da se selim non-stop (nisam siguran da je vojska takva, mada pretpostavljam).
A i tih 2500$ nije neki ozbiljan novac. Nije ni los za pocetak, al to nije dovoljno za normalan zivot tamo. To je mozda nekih 15$ po satu rada, kelnerisanje je skoro isto toliko placeno.
Odlicno je sto placaju koledz, ako placaju, mada opet pitanje je kakav je to koledz? Jer ipak tamo ima desetine hiljada koledza.
--- Kraj citata ---
Ja sam ti predlozio kao jednu od opcija vojsku, pa ti sad vidi...
A ti ako zaradis vise od 2500$ u americi, ja cu ti poslati jos toliko mjesecno, hocu da kazem da imas prevelika ocekivanja, pa jel ti mislis da bi njihovi ljudi isli u vojsku za 2500$ da negdje drugo tako mogu zaraditi te pare, kako god razmisli dobro.
--- Kraj citata ---
Ne kazem da nemam visoka ocekivanja, zato i zelim da odem. I ako odem, naravno da cu da radim za minimalac, ali se nadam da cu vremenom napredovati.
A za vojsku... Pa mozda se ljudi prijavljuju u vojsku i zato sto nemaju para za koledz ili skole za bilo koji drugi posao...
sleepy:
Sve zavisi sta radis u vojsci. Moj drug je u vojsci kao avio mehanicar sa srednjom skolom. Ima stan, zenu, dvoje dece, kola...lepo zivi. Al sad napusta vojsku zato sto kao civil moze da vise zaradi.
Francuz:
--- Citat: sleepy Avgust 02, 2011, 03:43:49 posle podne ---Sve zavisi sta radis u vojsci. Moj drug je u vojsci kao avio mehanicar sa srednjom skolom. Ima stan, zenu, dvoje dece, kola...lepo zivi. Al sad napusta vojsku zato sto kao civil moze da vise zaradi.
--- Kraj citata ---
Tako sam i pretpostavio. Tih 2500$ nama u Srbiji mozda izgleda mnogo, ali kod njih je to par stotina dolara vise od minimalca.
nemanja1234:
@vlado0550
Da li si nesto blize obavesten o tom nacinu preko vojske, kako to ide, kako se prijavljuje...?
Da li mozes da biras fakultet, recimo medicina? I da li postoji neka starosna granica?
vlado0550:
--- Citat: Francuz Avgust 02, 2011, 03:52:31 posle podne ---
--- Citat: sleepy Avgust 02, 2011, 03:43:49 posle podne ---Sve zavisi sta radis u vojsci. Moj drug je u vojsci kao avio mehanicar sa srednjom skolom. Ima stan, zenu, dvoje dece, kola...lepo zivi. Al sad napusta vojsku zato sto kao civil moze da vise zaradi.
--- Kraj citata ---
Tako sam i pretpostavio. Tih 2500$ nama u Srbiji mozda izgleda mnogo, ali kod njih je to par stotina dolara vise od minimalca.
--- Kraj citata ---
Drug ja ti garantujem da ti neces zaraditi tih 2500$ u americi nema sanse, a i racunaj na to porez i troskove za zivot, stan na koji ces dati pola para, itd. da ne nabrajam, nema sanse da ti zaradis te pare, a i da zaradis nebi s time opstao u USA!
Ja ti ne kazem da ides u vojsku, ali kazem ti ono sto znam, da ti placaju sve i koledz, za koji ti neces nikada imati pare, osim ako ne izganjas neku stipendiju i pored toga treba da radis ko lud i da imas srece da sve to i uspje...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju