Ostalo > Offtopic
Rast mišića
bboojjaann:
Čuo sam u teretani priču jednog čoveka pa hajde da je proverim da li je tačan.
Kaže: Ako danas radim ramena ona će rasti nekoliko dana. U prevodu, danas radim ramena i proteine koje unosim danas, suta i prekosutra ugrađivaće se u ramena, a proteine koje unosim narednih dana ugrađivaće se u mišić koji sam kasnije vežbao.
Malo mi je nelogična njegova priča. Valjda se proteini ravnomerno ugrađuju u svaki mišić.
dame_3:
pa onda pro bb ne bi koristili synhtol da poprave zaostale misicne partije, vec bi trenirali tu misicnu partiju i pustili bi da se proteini ugradjuju
sutra i prekosutra. njegova prica je blago receno smijesna ...
BokY_LA:
Odradis misic kidaju se vlakna.. npr u ramenima.. narednih dana se regenerisu + hipertrofija.. tako da ta prica je sasvim logicna i tacna.. ako sam dobro razumeo pitanje
dame_3:
--- Citat: BokY_LA Septembar 07, 2011, 08:34:27 posle podne ---Odradis misic kidaju se vlakna.. npr u ramenima.. narednih dana se regenerisu + hipertrofija.. tako da ta prica je sasvim logicna i tacna.. ako sam dobro razumeo pitanje
--- Kraj citata ---
da, ali ne mogu proteini koje uneses tokom dana ici samo npr. u ramena kao sto je neki "bb znalac" rekao Bojanu .
bboojjaann:
--- Citat: dame_3 Septembar 07, 2011, 09:02:01 posle podne ---
--- Citat: BokY_LA Septembar 07, 2011, 08:34:27 posle podne ---Odradis misic kidaju se vlakna.. npr u ramenima.. narednih dana se regenerisu + hipertrofija.. tako da ta prica je sasvim logicna i tacna.. ako sam dobro razumeo pitanje
--- Kraj citata ---
da, ali ne mogu proteini koje uneses tokom dana ici samo npr. u ramena kao sto je neki "bb znalac" rekao Bojanu .
--- Kraj citata ---
Ali će rasti i tamo 5 dan nakon treninga, a ne samo prva 2 dana. Možda je logika "bb znalca" sledeća: ako neko ima velika ramena, onda taj i naredni dan jede manje proteina da ne bi raskla, a ako ima manji biceps onda nakon treninga bicepsa par dana jede više proteina :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju