Ostalo > Offtopic
New research - Multivitamins and supplements may shorten life
cartell:
http://news.yahoo.com/video/minneapoliswcco-15750988/new-research-suggests-multivitamins-may-shorten-life-26888716.html#crsl=%252Fvideo%252Fminneapoliswcco-15750988%252Fnew-research-suggests-multivitamins-may-shorten-life-26888716.html
Sta Vi miliste o ovome? Sigurno da bavljenje sportom zahteva veci unos minerala,vitamina i gradivnih materija ali gde se nalaze recimo u svemu tome prosecni ljudi koji se ne bave nicim,vec uzimaju sve to?Koliko je ovo tacno?
Francuz:
--- Citat: cartell Oktobar 11, 2011, 02:30:51 posle podne ---http://news.yahoo.com/video/minneapoliswcco-15750988/new-research-suggests-multivitamins-may-shorten-life-26888716.html#crsl=%252Fvideo%252Fminneapoliswcco-15750988%252Fnew-research-suggests-multivitamins-may-shorten-life-26888716.html
Sta Vi miliste o ovome? Sigurno da bavljenje sportom zahteva veci unos minerala,vitamina i gradivnih materija ali gde se nalaze recimo u svemu tome prosecni ljudi koji se ne bave nicim,vec uzimaju sve to?Koliko je ovo tacno?
--- Kraj citata ---
Pa prosecni ljudi mogu da imaju daleko izbalansiraniju ishranu od bildera. Znaci, nije cilj veliki unos proteina, vec dobro isplanirana ishrana. Pricamo o ljudima koji iako ne dizu tegove, brinu o ishrani.
Ja licno nisam bio bolestan vec godinu dana, ne uzimam multivitamine, ali zato jedem 6+ obroka svaki dan.
A druga stvar, sumeci multivitamini, ne u tabletama, sadrze vestacke zasladjivace koji se stavljaju u kolu, supse, zvake...
A oni sigurno nisu dobri.
Pirat:
sve prema potrosnji i godinama tj starosti je neka logika kojom se treba voditi ...
nemanja1234:
Ja ovde ne vidim ni R od "Reasearch". Neka pokazu ta nezavisna istrazivanja. Ovo je neko pravio televizijski prilog a o verodostojnosti kao takvog zaista ne treba ni polemisati. Ovo kao ona "vest" u svim svetskim medijima da je neki srbin skocio u more i pao na ajkulu i ubio je... Ili ovo skoro za nobelovu nagradu. A i ovo sto pricaju to je za zene od preko 60 godina, a i kod njih je pitanje kolike su doze davali, u kom obliku i sta sve uz to piju od lekova i cega sve ne. A velika kolicina bilo kog vitamina ima svoje posledice i rizike, mada se i tu prvenstveno misli na liposolubilne...
BBBbbb:
Smesno... Otprilike ovo sto je i nemanja napisao.
Inace voleo bih da vidim to istrazivanje i kako odredise tih 2.5%, jer koliko znam istrazivanja ovog tipa su izuzetno vremenski i finansijski zahtevna, nije nesto cime si se juce pozabavio a danas publikujes rad.
Slican jedan prilog je bio mislim na HRT-u i zakljucak je takodje bio da supsi stete, ali objasnjenje je bilo "Svasta oni tu stavljaju!". Samo nikakve studije nisu pominjali.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju