General Bodybuilding Discussion > Članci
5 3 1 FILOZOFIJA
BUKAS:
Da se nadovezem. Slobodno neke stvari iz wl-a bih ubacio i pre osnovnih liftova. Back off setovi su sjajna stvar. Sam sam radio ranije dosta, sad sa ljudima koje treniram i apsolutno svako dize snagu.
FD:
--- Citat: NPP Januar 11, 2016, 06:42:44 pre podne ---Klasičan olimpijskom šipkom od 20kg
--- Kraj citata ---
Ok. Već sam radio nabačaj i prilično usvojio tehniku, dok je trzaj već umetnost
FD:
--- Citat: BUKAS Januar 11, 2016, 12:19:25 posle podne ---Da se nadovezem. Slobodno neke stvari iz wl-a bih ubacio i pre osnovnih liftova. Back off setovi su sjajna stvar. Sam sam radio ranije dosta, sad sa ljudima koje treniram i apsolutno svako dize snagu.
--- Kraj citata ---
Što se tiče back off setova opet ću da budem dosadan jbga čovek nema gde da se informiše, rovao sam po netu, pročitao Wendlerov beyond ali opet nisam potpuno siguran tamo ima milijarda stvari. Radio sam posle BP prvi put back off setove na 65% kako je Milan napisao, ali 4 serija 10 ponavljanja sa po 2 minuta pauze.
milan0507:
Ajd posto vidim da se trudis..
Dovoljno je raditi nabacaj od kolena. Trzaj je tehnicki najzahtevnija vezba i ne bih je radio bez nadzora. Probao sam, jako je zanimljivo.
Sto se tice broja treninga snage u nedelji i stvari oko toga: 531 i benc nisu najsrecnije resenje sto se tice maksimalnog keca, bar se to videlo na vecini ljudi kod nas. Svi postajemo repetitivno jaci dok fali rad na vecim procentima i cvrstina i sigurnost koji se tu sticu. Svakako ce dici snagu. Radio bih 2 potiska nedeljno, jedan obicno bude premalo.
Back off serije i primeri iz nove knjige koje sam probao:
- Odradis 3 radne serije po procentima, vratis na tezinu iz prve radne serije i uradis 3-5 serija 5-8 ponavljanja sa 2 min pauze. Radio sam ovo za MP i odlicno je.
Ili:
- Posle radnih serija vratis na tezinu iz druge radne serije i uradis maks broj ponavljanja (naravno 1 ostavis u rezervi), zatim oboris na tezinu iz prve radne i opet ponovis. Sema je mnogo, bitno je da se prolazi kroz sve nivoe opterecenja, da se nekad zadje u crveno, a da vecina treninga bude u rasponu 75-85%.
FD:
--- Citat: milan0507 Januar 12, 2016, 05:18:18 pre podne ---Ajd posto vidim da se trudis..
Dovoljno je raditi nabacaj od kolena. Trzaj je tehnicki najzahtevnija vezba i ne bih je radio bez nadzora. Probao sam, jako je zanimljivo.
Sto se tice broja treninga snage u nedelji i stvari oko toga: 531 i benc nisu najsrecnije resenje sto se tice maksimalnog keca, bar se to videlo na vecini ljudi kod nas. Svi postajemo repetitivno jaci dok fali rad na vecim procentima i cvrstina i sigurnost koji se tu sticu. Svakako ce dici snagu. Radio bih 2 potiska nedeljno, jedan obicno bude premalo.
Back off serije i primeri iz nove knjige koje sam probao:
- Odradis 3 radne serije po procentima, vratis na tezinu iz prve radne serije i uradis 3-5 serija 5-8 ponavljanja sa 2 min pauze. Radio sam ovo za MP i odlicno je.
Ili:
- Posle radnih serija vratis na tezinu iz druge radne serije i uradis maks broj ponavljanja (naravno 1 ostavis u rezervi), zatim oboris na tezinu iz prve radne i opet ponovis. Sema je mnogo, bitno je da se prolazi kroz sve nivoe opterecenja, da se nekad zadje u crveno, a da vecina treninga bude u rasponu 75-85%.
--- Kraj citata ---
Što se dvoumiš, uvek treba pomoći saborcu u problemu :D
Inače nisam lifter ni snagaš, ovo mi je samo dopuna boksu, nekad sam radio i samo po jedan trening snage nedeljno nisam voleo tegove a evo sad mi nešto došlo kako sam pročitao Wendlera svidja mi se što ima cilj a ne mlatara težinama bez veze. Hvala u svakom slučaju, svaki savet je dobro došao.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju