General Bodybuilding Discussion > Članci
5 3 1 FILOZOFIJA
FD:
Prednji čučanj FSQ glavni mi je lift u 531 treningu dok mi je zadnji čučanj pomoćna vežba, razlog je povreda i nezgoda na ovom zadnjem, šta je tu je moram da radim prednji. Prvo što sam primetio naravno da je mnogo teži ovaj FSQ pa u novom ciklusu sad više ne mogu da dodajem 5kg kako je preporučio Wendler za čučanj, nego 3kg.
Max. mi je oko 130 i ono što sam primetio je da kada se malo, vrlo malo nagnem napred pri izvodjenju i upotrebim kukove, da mi je lakše i mogu više da izbacim a inače do sada sam radio u striktnijoj formi što praviji trup.
Gledam klipove i objašnjenja za prednji čučanj ali ne mogu da provalim da li je dobro upotrebiti malo i kukove.
U principu, dilema mi je da li forma ili težina?
thepace:
--- Citat: FD Januar 25, 2016, 09:39:32 posle podne ---Prednji čučanj FSQ glavni mi je lift u 531 treningu dok mi je zadnji čučanj pomoćna vežba, razlog je povreda i nezgoda na ovom zadnjem, šta je tu je moram da radim prednji. Prvo što sam primetio naravno da je mnogo teži ovaj FSQ pa u novom ciklusu sad više ne mogu da dodajem 5kg kako je preporučio Wendler za čučanj, nego 3kg.
Max. mi je oko 130 i ono što sam primetio je da kada se malo, vrlo malo nagnem napred pri izvodjenju i upotrebim kukove, da mi je lakše i mogu više da izbacim a inače do sada sam radio u striktnijoj formi što praviji trup.
Gledam klipove i objašnjenja za prednji čučanj ali ne mogu da provalim da li je dobro upotrebiti malo i kukove.
U principu, dilema mi je da li forma ili težina?
--- Kraj citata ---
Iako je dosta vremena proslo mozda nekome posluzi. ides uvek na formu jer teoretski dobra forma ti omogucava i dizanje vece tezine na duze staze. dokle god sipka ima idealnu putanju sve je ok sto se forme tice. sve je objasnjeno u knjizi Starting strenght http://www.amazon.com/Starting-Strength-Basic-Barbell-Training/dp/0982522738
FD:
--- Citat: thepace Maj 31, 2016, 11:11:38 pre podne ---Iako je dosta vremena proslo mozda nekome posluzi. ides uvek na formu jer teoretski dobra forma ti omogucava i dizanje vece tezine na duze staze. dokle god sipka ima idealnu putanju sve je ok sto se forme tice. sve je objasnjeno u knjizi Starting strenght http://www.amazon.com/Starting-Strength-Basic-Barbell-Training/dp/0982522738
--- Kraj citata ---
Poslužiće ;) pogledaću starting strenght nego opet oko ovog prednjeg čučnja što sam bliži maksimumu to moram više da koristim ledja i erektore, inače šipku držim prekrštenim rukama, na žalost ne onako WL dizački
eXe:
fd daj neki snimak tog prednjeg cucnja
FD:
--- Citat: eXe Jun 01, 2016, 12:09:28 pre podne ---fd daj neki snimak tog prednjeg cucnja
--- Kraj citata ---
ok samo da se snimim i ukapiram kako se kači snimak na youtube
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju