General Bodybuilding Discussion > Članci

5 VEZBI KOJE TREBATE PRESTATI DA RADITE......ZAUVEK!

<< < (5/7) > >>

vlada sin:
Dominikanac ima tu mnogo do genetike, ima dosta ljudi(ja znam dvojicu) sa tako izrazenim ramenima kao ti i grudima koje to ne prate u stopu a isto vredno rade da ih poprave kao ti.

IGOR_X3M:
Svaka vezba je potencijalno opasna za povrade, tako da zavisi sa kojim se tezinama radi i na koji naci.
Pokusas da dignes 5% vise od svog maksimuma i postoi mogucnost za povredu, znaci opterecenjen je veoma bitno.
Sigurno da su i odredjene vezbe potencijalno rizicnije za povredu od nekih drugih, tako da kad se na njih dodaju giga mega tezine povreda je neminovna.

Jbg, tip radi potisak iz glave 2 ponavljanja sa velikom tezinom, ostalih 10 mu pomaze drugi tip, a onda ovaj ustaje sa klupe drzi se za rame, okrece ga tamo vamo, pa onda pravi neke face i rece, ne znam sta mi je sa ovim ramenom u zadnje vreme me hebe samo tako.

kure_ss:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Februar 09, 2012, 05:00:28 posle podne ---
--- Citat ---Onima koji znaju da se ramena nikada ne bi trebala razbijati sa heavy duty ex,
--- Kraj citata ---

ehh,,aj ti nekome u teretani napaljeniku kazi da ne sme da stavi na sholuders press 100 kg!!
dali si normlan...

--- Kraj citata ---
He, he još kad bi mu rekao da spusti šipku niže od obrva, tek bi te tu mrko pogledao. Takvi likovi što tovare nenormalne težine na npr shoulder press, a ceo radius pokreta im je otprilike 5,5 cm su mi omiljeni, jer kad mu kažeš da smanji težinu i radi pun radus pokreta, te da kontrolisano izvodi pozitivnu i negativnu fazu pokreta, samo trepće i gleda te ko tele u šarena vrata...i naravno tvrdoglavo nastavlja po svom, a ramenca ko Čeda Čvorak.

Black&Decker:
ne diraj cedu cvorka :)

dobro,glup je naziv teme...ja sam samo copy paste...vise ide 5 Vezbi na koje trebate da obratite paznju,kako bi ssmanjili rizik od povreda...al bice od pomoci pocetnicima,da ne siluju sa ovim vezbama,predpostavljam da ima mnogo ljudi koji siluju sa zadnjim potiskom i vucenjem do brade,i bol smatraju kao dobar trening i upalu misica...

Ishmerish:
Za ramena uvek gledam da mi je full range of motion, da je momentum smanjen koliko je god to moguce i da je sve podredjeno pravilnom izvodjenju pokreta. Kod ovakvog pristupa nema teorije da povredite ramena, jer kod tezina koje to mogu nista od gore navedenog nece moci da se ispostuje.

Mada sto se samog vucenja tice tu znam da stavim tezine koje ce mi mamu na 10-tom ponavljanju, a sleganje radim iskljucivo dumbbell-ima i tu je bar kod mene always heavy ;D

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju