General Bodybuilding Discussion > Članci

EKSPERIMENT O DIJETI SA PERIODICNIM IZGLADNJIVANJEM

<< < (2/2)

Francuz:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Februar 14, 2012, 09:56:50 pre podne ---MA JEBES sto kaze dzon
stvar je da je to ogromna glupost
jednostavno,nemozes da postis i da sebavis sa ovim sportom aktivno
elem
ako imas pwm,onda mi nije jasno kako postis kada je whey protein ZIVOTINJSKOG POREKLA
osim ako ne pijes biljni protein gde onda tek gubi svaki smisao bilo sta na ovu temu
ne zelim da vredjam nikoga ko je vernik itd i necu da ulazim u to polje
ali ne konzumirati hranu u periodu od 12 h pa se onda obzderavati da bi nadokandio izgubljeno..nije mi jasno
i nije mi jasno kakva je to vrsta posta u opste
znam da muslimanski vernici imaju njihov ramazan u kojem je valjda (kako sam shvatio) zabranjeno da se jede danju ,pa onda jedu nocu
e a kakav si ti post nasao u pravoslavnoj veri da ne jedes taj vr period koji si naveo ,pa onda kasnije da smes da jedes
bem li ga...nikada cuo
nije ni bitno
sve u svemu
batali se ovog sporta dok si na tom postu
rekreatvino DA,ali i ako gajis neke vece ambiacije-zaboravi

--- Kraj citata ---

Ne, ne, nisamo se razumeli. ;)
Nema ovo nikakve veze sa verom, ni sa postom u pravom smislu te reci. Pod postom sam mislio na period od poslednjeg obroka prethodnog dana do prvog u ovom danu.
Pitao sam ovo jer sam citao neke studije (ne znam koliko su tacne, jer kao sto si rekao, svako ce se pronaci ako mu odgovara) o tome kako katabolizam dovodi do anabolizma.
Mozda sam se malo nestrucno izrazio, nadam se da razumes.
Plus, i ti si pricao o tome kako je odlican period za dobijanje kvalitetnih kg odmah posle takmicenja, to jest kada je telo gladno. Interesuje me da li taj period kada telu uskratimo hranu (16h) dozvoljava vece dobitke u tim 8 preostalih sati.
Sto se tice ishrane, nikakav biljni sejk nisam mislio, standardan pmw i standardna bb ishrana.
Secam se i jednog odgovora u jednoj temi gde je Polomac rekao da period posle treninga treba iskoristi jer je najbolji anabolicki prostor.
I ti si pominjao kako treniras na prazan stomak, us antikatabolike naravno.
Bukvalno ovaj plan 16h/8h se razlikuje u tome sto umesto recimo 6 imamo 4 obroka, a post se prekida najvecim obrok koji je kao 2-3 normalna.
Nadam se da nisam previse zamrsio.
Naravno, znam kako treba da se radi, praktikuje standardnih 5-6 obroka, ali me i ovo zanima.

Pedja_Petrovic:
jako si zamrsio i sto je najgore zapoetljao si sam sebe.
ja imam strplejnja pa cu procitati tvoj post i odgovoriti cu ti ali svako ko krene da cita,okrenuti ce novu stranicu vec na pocetku iz razloga sto se vrtis u krug i sam sebi si nerazumljiv a kamoli li drugima.

--- Citat ---o tome kako katabolizam dovodi do anabolizma.
--- Kraj citata ---
hmmm,iskreno se nadam da ovo i ne moram da objasnjvam jer toliko glupo zvuci CAK I OVAKO NAPISANO a kamoli da se razradi do tancina.bar se nadam da ne moram ovo da razlazem

--- Citat ---Plus, i ti si pricao o tome kako je odlican period za dobijanje kvalitetnih kg odmah posle takmicenja, to jest kada je telo gladno. Interesuje me da li taj period kada telu uskratimo hranu (16h) dozvoljava vece dobitke u tim 8 preostalih sati.
--- Kraj citata ---

tacno,samo je prijatelju moj velika razlika izmedju onoga sta sam ja pisao i onoga sta si ti shvatio
ja sam rekao da je najbolji period za rast,POSLE TAKMICENJA iz razloga sto je telo NAMUCENO DIJETAMA I INTEZIVNIM TRENINZIMA i ono sto je najbiitinije PERIODOM PRAZNJENJA I PUNENJA gde se metabolizam do te mere zbuni da nakon tog perioda (7 dana) i kada krenes sa unosom gradivne materije u standardnim kolcinima,unosom uh u nromlanim kolcinima,unosom TECNOSTI itd itd i,telo nema DRUGU ALTERNATIVU a plasecit se (karikiram prostim jezikom) da ce se desti ono sta se desilo prethodne nedlje i ono sta se desavalo prethodnih nedelja bukvalno halapljivo apsorbuje sve materije i koristi ih za nas na srecu na najbolji moguci nacin.
jedino sto je na zalost sto to ne traje do minus beskonacno,vec mozda nekih 10-15 ana maxx dok se ponovo ne stabilizuje i adapitra na postojece stanje

dakle NEMA USKRACIVANJA HRANE da bi se dobila neka "superkompenazcija"" jer to jednostavno nije moguce i nase telo na zalost ne funkconise tako.mozda bi bilo reuzlatata privih para dana,ali kada bi telo prepoznalo sta se dogadja,prebaci se u mod SAVE i kada trpis glad i ne unosis hranu,bilo bi koristenje energije u minimumu rezimu,a kada bi krenuo da unosis hranu,jako mali deo bi iskoristen da nadoknadi ono MALO potrosene energije a sve ostalo bi bilo sladisteno "za kasnije"a kapiram da znas sta znaci to KASNIJE

--- Citat ---Secam se i jednog odgovora u jednoj temi gde je Polomac rekao da period posle treninga treba iskoristi jer je najbolji anabolicki prostor.
--- Kraj citata ---

pa neznam sta je tu novo i spektakularno
to se zove windows of oportunity i kao takav je ponzat u nazad 10 god a o tome sam pricao i pisao ihaaaaaa

--- Citat ---I ti si pominjao kako treniras na prazan stomak, us antikatabolike naravno.
--- Kraj citata ---

tacno
ali odmah posle treninga uzimam pwm (red trening gomile bcaa,glm,crm itd itd itd) da bi 34*-40min nakon PWM usledio obilan obrok od komplexnih UH i B
dakle ni govora o tome da mi telo trpi bilo sta

--- Citat ---Bukvalno ovaj plan 16h/8h se razlikuje u tome sto umesto recimo 6 imamo 4 obroka, a post se prekida najvecim obrok koji je kao 2-3 normalna.
--- Kraj citata ---

pra zilka je jebg
jer ti umesto u 16 h uguravas u 8 sve ono sta treba da uguras u 16
milsim,nije mi jasno kako ne razumes da telo ne funkcinose na taj nacin i da bez obzira koliko ga ti izlgednjavo on nece prihvatiti i ugraditi sve gradivne materije nakon zestoke apstinencije na isti vec jedino sto moze da ih talozi i prepozna kao energiju za kasnije i talozi ih kao visak tj masnoce

Francuz:
Sve je jasno, samo sam pomislio da je mozda bolje ako je obrok posle treninga veci, i to dosta veci, a da na ustrb toga ostali obroci imaju veci vremenski razmak.

Ovo mi je sve razjasnilo:

dakle NEMA USKRACIVANJA HRANE da bi se dobila neka "superkompenazcija""

A ovo se sam podrazumevao, pa ga nisam ni napisao:

tacno
ali odmah posle treninga uzimam pwm (red trening gomile bcaa,glm,crm itd itd itd) da bi 34*-40min nakon PWM usledio obilan obrok od komplexnih UH i B
dakle ni govora o tome da mi telo trpi bilo sta

Naravno da razumem razliku izmedju katabolizma i anabolizma, mislim na ovo:

hmmm,iskreno se nadam da ovo i ne moram da objasnjvam jer toliko glupo zvuci CAK I OVAKO NAPISANO a kamoli da se razradi do tancina.bar se nadam da ne moram ovo da razlazem

Nista, idemo dalje, ko pita ne skita. :)

Pedja_Petrovic:
drago mi je da si ukapirao sta sam u stvari hteo da kazem
jer je tema opsirna i mogao bih da pisem 2 sata o tome...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju