General Bodybuilding Discussion > Članci

SAVET DANA by Pedja

<< < (2/5) > >>

Pedja_Petrovic:
Posto mi odista stize mnogo pitanja sto u inbox ovde,na forum i na mail,mozda je red da ponovim OPET-PONOVO-ONE MORE TIME......Pitanje o treningu.Dali bi mogao da mi napises neki dobar trening za masu.Da me opet sada mnogi ne napadnu kao sto se to obicno desi (a napadnu me ljudi koji obicno i ne treniraju niti se razumeju u materiju-ali dobro),ovo govrim tj pisem odista stalozeno i mirno mada ne bih trebao.Zeleo bih da SVI jednom i za sva vremena da shvate da Vas misic prilikom treninga NEPOZNAJE dali vi radite sa 50 ili 150 kg (pricam o RAZVOJU MISICNE MASE ili DEFINCIJE ,da omdah i to razjasnimo i da ne dodje do zabune) vec da vi sami treba da stovirte u misicu osecaj tzv PUMPE sto mnogi vole da kazu.rec pumpa,prokrvljensto ili kako god da je imenujemo za cilj ima ono sto mnogi ne razumeju.A to je dovodjenje gradivne materije putem krvi do CELIJE.Da ostavimo to sada,jer smo o tome mnogo puta vec.Sa trenigom u kojem ce te da izaberete 4 vezbe (radne) i da svaku vezbu odradite kroz 4 ili 5 serija (oni iskusniji i koji su ONLINE) I ONO STO JE NAJBOTNIJE a sa 8-12 ponavljnja vi telu omogucavate da:      1.ako ste na masi-da sa tim nacinom treniranja dovdete dovljnu kolcinu krvi u vezbani misic,a da u isto vreme vodite racuna o tome da tu krv iskorisitete na najblji nacin a to je da unosite pred u toku i posle treninga gradvine materije.E bas od tih GRADIVNIH MATERIJA se raste i od toga i na taj nacin (treningom) vi stimulistete vas misic da se HRANI.Dakle jasno ko dan-TRENING-KRV(PUMPA)-ISHRANA MISICA=growth!!!...2.isti je slucaj i sa defincijom.zasto razmisljati po sistemu da ako uradiss zlion ponavljanja da ce misic bolje da se vidi? mozda to u nekoj prici i ima smisla,jer ako ti uradis 3000 pon na treningu,sigurno ces potrositi i nesto kalorija.U TO NIKO NE MORA DA SUMNJA..hmmmmm..ali,ako posle toga odes na burek i jogurt,zar odista postoji misljenje da ces se definisati zasto sto si uradio 3000 pon,a olse toga mozes da jedes??...pa evo,neka neko zamisli i razmisli.zasto bi radio 3000 pon na treningu (broj od 30000 sam lupio,jer je poptuno nevzano),kada se to moze sve odraditi na jednsotavji nacin.Kako? pa veoma lako.Malo stisnes guzu,odresis sebi neku od vrsta dijeta i sa pola od tog besomucnog treninga ces doci do,VIDI CUDA-BOLJEG CILJA....kako..pa jednsotavno,ti sa trenigom tj cilj treninga bilo koje vrste (kada govorimo o definicji) je da POTROSIS vise nego sto UNESES.zasto bi onda radio milione pon i jeo pizze kada to sigurno neces potrositi da ostanes u teretani i citav dan?Dakle ljudi shvatite-ne postoji trening za masu ili trening za defnciju.,postoji samo RAZUMAN PUT.To dali ce te trenirati 4 puta ned ili 5 ,dali trenirate ruke/biceps,ramena tricpes ili svaki dan jedan misic (ciji sam ja licno veliki zagovornik) i to mozemo da stavimo u drugi plan dok god je ISHRANA u pravom planu-cak sta vise.Menjati nacin treniranja,broj vezbi,broj serija,broj ponavalnja je nesto sto moze samo da vam donese EXTRA REZULATATE.I zato,nemojte da robujete nekom guru sanseiu koji je rekao-TAKO I TAKO I TAKO,vec poslusajte nekog ko rauzmeno prica o HRANI,a verujte mi da ako je hrana PRILAGODJENJA CILJU-ONDA CE I REZULTATI BITI ADEKVATNI ULOZENOM.i Upamitete,NEMA LOSIH ODLUKA,KRIVIH PROCENA I SL-POSTOJE SAMO LOSE POSLEDICE.Nadam se da sam uspeo bar malo....

Ishmerish:
Pita me lik kako da sam napravi gainer?, oma u startu sam odustao od pokusaja da objasnim i dao mu recept:

Dakle kupis whey od kile i pitas ih da ti daju prazan kontejner whey-a od 2.2kg. Onda kad dodjes kuci prespes taj od kile sto si kupio u prazan kontejner koji su ti dali a resto napunis secerom u prahu. Samo nemoj ovaj obicni beli kristal jer nije dobar.

Treba li reci da se lik odusevio, jos od sve muke hteo da me casti :o 8)

Djokili:
hahahahaha

SERGE:
Jedna stvar sto se tice Gainera,da li se mora poslije treninga uzimati sa dextrozom (kao Whey)?
Posto ima dosta prostih UH u samom sastavu.  :-\

Ishmerish:
Ne, ides solo

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju