Ostalo > Offtopic
10 Svetskih TOP Dijeta
Milos Zivanovic:
Moj ti je drugarski savet samo da je pitas sta ce da radi kada se zavrsi tih 90 dana.... Koliko sam razumeo max. za drzanje ovoga je tih 90 dana...
Znaci ako je bila u cal. minusu sve vreme drzanja dijete, a kad prestane pljusne u telo ++XX cal(jer ce verovatno da pocne da jede po starom ili bar blizu toga) pitaj je gde misli da ce to da ode, i kako misli to da spreci (zdrava logika jel)...Uvek moze da proveri koliko joj je potrebno cal ako pogleda BMR i TDEE i tablice sa namirnicama... ;)
Black&Decker:
pa to sam joj prvo rekao...kazem joj da ce imati jo-jo...al ona kaze da pise tamo da ubrzava metabolizam dijeta bla bla,i jbg...
lella:
na zalost, ljudi najbolje uce na svojim greskama, ako nece da te saslusa i poslusa, otkrice sama koliko je gresila, kao i veliki broj koji ne zeli da cuje. kada bude zavrsila sa dijetom, ako bude izdrzala, pa joj se vrate kg i jos malo vise, sledeci put mozda saslusa...
Pedja_Petrovic:
8) 8)
Hvala, svakako cu da prochitam. Ma da, zakljuchila sam da shta god da prochitam, ja i dalje prozdirem nenormalne kolichine chokolade.
Evo, izdvojila sam ukratko shta josh kazu tamo u tom tekstu, i necu vishe da gnjavim, odoh da chitam Blog...
Pravila Hrono - ishrane
Kad se pažljivo bira vreme obroka i vrsta namirnica koju unosimo, više ne dolazi do skladištenja masnoća u odredjenim zonama tela i time se oblik tela za kratko vreme menja.
Prioriteti u dnevnom rasporedu obroka su na doručku i ručku, koji su i najčešće zanemarivani obroci.
• Obavezno je jesti ujutro obrok bogat životinjskim masnoćama i
sporovarećim ugljenim hidratima (cerealije - hleb, žitarice)
• Izmedju svakog obroka trebalo bi da prodje najmanje 3, a
idealno je više od 4 sata
• Ne postoje ograničenja u količini unosa hrane, jer se samo
odredjena hrana uzima u odredjeno doba dana
• Zabranjen je unos svih gaziranih pića koja sadrže šećere ili
veštačke zasladjivače (Coca Cola, Sprite, Tonic, Coca Cola zero,
energetska pića, zasladjeni voćni sokovi i drugo)
• Ne preporučuje se kombinovanje proteina i ugljenih hidrata za
ručak i večeru, ovo je moguće samo ujutro za doručak
• Zabranjene su sve vrste « grickalica » izmedju obroka (SVE)
• Voće i suvo voće se ne jede ujutro, niti uveče, kao ni slatkiši -
čokolada na primer, već samo izmedju 16 i 18 časova, po
zimskom računanju vremena (znači od 17 do 19 časova po
letnjem računanju vremena)
• Testenina se ne sme jesti uveče (paste, pica, hleb, sendviči..)
• Hleb, testenine i skrobna povrća (krompir) se jedu najkasnije
do 15 časova
• Kravlje mleko nije hrana koju Ijudi mogu lako variti, a iako se i
dalje oko toga polemiše danas u svetu, hrono ishrana ga u
potpunosti zabranjuje, ne pije se, niti se stavlja u kafu.
26
Dozvoljeno je mleko koristiti ponekad u nekim kuvanim jelima, a kiselo mleko i sirevi su dozvoljeni
• margarin, biljni sirevi (osim tofu - sojinog sira), biljna pavlaka, biljni šlag, pekarska peciva, kao što su pogačice, kroasani itd su takozvane trans-masti i hrono ishrana ne dozvoljava upotrebu ovih namirnica
vlada sin:
Znam 10 ljudi iz Delte koji su na toj hrono ishrani , kao sekta samo o tome pricaju i sire "mudrost".
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju