Ostalo > Offtopic

Hvataju me grčevi !

<< < (3/6) > >>

Stefke-X:
Samo da dodam da mokrim 15 puta na dan , nekad i vise ;D

Pedja_Petrovic:

--- Citat: Sasa Dimitrijevic  Maj 14, 2012, 10:51:58 pre podne ---Nocu kada spavamo je pocajan rad bubrega. Ocigledno je da premalo pijes tecnosti, tako da tokom noci dehidriras, a grcevi u misicima su razlog tome.. Zato ti se i dogadja ujutru pred ustajanje.. Pojacaj unos tecnosti, najmanje 3-4 litara vode dnevno, ubaci magneziju, kupi kalijumovu so za hranu.. i neces imati problema..

--- Kraj citata ---

sale
Ka sol bez obizra sto su je nazvali ZA HRANU to nije i moze biti veoma opasna u igri sa elektrolitima
ne bih olako bas davao savete u vezi iste-veruj mi.
Mg i sl OK...ali Ka sSOL.....

Stefke-X:
Ma necu nista uzimati, povecacu kolicinu unosa vode, pa vam javim ...

Sasa Dimitrijevic:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Maj 14, 2012, 03:15:50 posle podne ---
--- Citat: Sasa Dimitrijevic  Maj 14, 2012, 10:51:58 pre podne ---Nocu kada spavamo je pocajan rad bubrega. Ocigledno je da premalo pijes tecnosti, tako da tokom noci dehidriras, a grcevi u misicima su razlog tome.. Zato ti se i dogadja ujutru pred ustajanje.. Pojacaj unos tecnosti, najmanje 3-4 litara vode dnevno, ubaci magneziju, kupi kalijumovu so za hranu.. i neces imati problema..

--- Kraj citata ---

sale
Ka sol bez obizra sto su je nazvali ZA HRANU to nije i moze biti veoma opasna u igri sa elektrolitima
ne bih olako bas davao savete u vezi iste-veruj mi.
Mg i sl OK...ali Ka sSOL.....

--- Kraj citata ---

Nisam mislio samo na kalijum  vec sam gore napisao Ka sol koja se koristi za hranu.. tj soli koje se prodaju u zdravim hranama.. Koje u sebi imaju i natrijum i kalijum.. Evo bas sad cu da procitam odnos na mojoj kutijici:

Natrijum hlorid 67% (27gr na 100gr)
Kalijum hlorid 33% (16gr na 100 gr)
jod 12/18 mg /kg

Mislim da je bolje koristiti ovakvu kombinaciju soli Natrijuma i Kalijuma nego obicnu so gde se nalazi samo Na.
Moja greska je sto nisam precizirao i dao link kao sada.. :)

http://kristalso.rs/?page_id=219

Pedja_Petrovic:

--- Citat ---Natrijum hlorid 67% (27gr na 100gr)
Kalijum hlorid 33% (16gr na 100 gr)
--- Kraj citata ---

ma kapiram te sada
nisi bio precizan
samo mi malo ova matetmika nije gore jasna.. :) :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju