Ostalo > Offtopic

Hvataju me grčevi !

<< < (4/6) > >>

Sasa Dimitrijevic:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Maj 15, 2012, 06:14:24 pre podne ---
--- Citat ---Natrijum hlorid 67% (27gr na 100gr)
Kalijum hlorid 33% (16gr na 100 gr)
--- Kraj citata ---

ma kapiram te sada
nisi bio precizan
samo mi malo ova matetmika nije gore jasna.. :) :)

--- Kraj citata ---

tako pise na kutiji.. nije ni meni ali ajde.. :)

Spartak:
Ljudi bi trebali manje da se plase soli, pogotovo u ovim toplijim danima.

breshahils:

--- Citat: Spartak  Maj 15, 2012, 05:04:02 posle podne ---Ljudi bi trebali manje da se plase soli, pogotovo u ovim toplijim danima.

--- Kraj citata ---

x 2
So je izuzetno bitna kad  su vrućine i ako se pije dovoljno vode, soli umereno i normalno hrani niko neće navući vodu, što je glavni strah kod vežbača.

Doduše u Sarajevu je jbni sneg ali ako ti kažeš da je toplo, ok :D

Stefke-X:
Nisam bas skontao, za sta je to korisna SOL ?

breshahils:

--- Citat: Stefke-X  Maj 15, 2012, 05:59:22 posle podne ---Nisam bas skontao, za sta je to korisna SOL ?

--- Kraj citata ---

E jbg!

So je esencijalni mineral u ishrani čovjeka i životinja.

SO ima ključnu ulogu u mnogim fiziološkim procesima od održanja stalnog krvnog pritiska, do održanja rada nervnog sistema. Zato je unošenje kuhinjske soli neophodno za život.

Ako se koristi na umeren način, so to i jeste. U sebi sadrži vrlo važne minerale natrijum i hlor, koji su za čovekov organizam esencijalni. S obzirom na to da su dnevne potrebe za natrijumom između jedan i jedan i po gram, a za hlorom od jedan i po do dva i po grama, dnevno je dovoljno uzeti samo dva i po grama soli i nadomestiti ove minerale, koji se nalaze i u drugim namirnicama, ovo je neki parametar za osobu koja nema preteranih fizičkih aktivnosti, kod vežbača unošenje soli varira od više faktora.

Na letnjim žegama i izuzetno visokim temperaturama, organizam znojenjem gubi velike količine elektrolita. U takvoj situaciji preporučuju pojačani unos soli.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju