General Bodybuilding Discussion > Članci

SPAVANJE I BODYBUILDING

<< < (2/8) > >>

DIF011:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Septembar 20, 2006, 12:01:23 posle podne ---JBT..JA KADA SE SPREMAM SPAVAM KAO ZEC..2-3 SATA I METLA...OMDAH NA KARDIO..

--- Kraj citata ---

Ha ha ha....to je to. o tome ti govorim. ponekad pomislim "kako koji kurac mislim da rastem kada ovako malo i lose spavam" ali izgleda da mi je to dovoljno. Organizam je uspostavio neku ravnotezu i to mu uopste ne smeta. Ma koliko da spavam. osim ponekad....

Nikola_M:
Kada ne spavate organizam "vuce" kompenzatorne mehanizme, i kod koga su dobri, on se oseca dobro.
Ali treba znati da ti mehanizmi nadoknadjuju sa drugih mesta, id da je spavanje neophodno za ocuvanje zdravlja(i napredak u BB-u izmedju ostalog)
Ja svako vece racunam vreme ( 8 sati ) koje je potrebno da se naspavam.
Ukoliko preteram ili ne odspavam, bice mi ok dan,ali znam da to nije to.

Jedno istrazivanje je pokazalo da ljudi koji rade dosta nocnih smena (policajci,cuvari,lekari...), mnogo brze stare i obolevaju, od ljudi koji
veci deo zivota rade prvu ili drugu smenu. :?

Pedja_Petrovic:
TE I TKAVE STUDIJE PISU DOKONI BUDALE KOJE NEMAJU PAMETNIJEG POSLA....

CUJ...AKO VISE SPAVAS,SPROIJE CES STRAITI..ONDA BI DANSNJA MALDEZ POSTO SPAVAJU PO 16 I MAME I TATE IH FINACIRAJU JER SU DOZIVOTN STUDENTI ZIVELI KAO DONOSAURISI...

SETI SE DAVNIH VREMENA KADA SU LJUDI SPAVALI PO 4-5 SATI..ZDRAVIJE JE BILO OKRUZENJE..I SVI OSTALI PARAMETRI,PA IM JE ZIVOT BIO DRUGACIJI I PSIHCKI STALOZENIJI...

SPAVANJE JE NARAVNO PREKO POTREBNO..

ALI RASTEZATI SE PO KREVETU KAO RMCINA CITAV DAN SAMO ZATO STO JE TO NEKO REKAO..TO EJ BUDLASTINA.

JA SPVAM KADA SAM NA PRIPERMEA 3-4 SATA DNEVNO...!!!!

Nikola_M:
Svaka tebi cast!

Ja nisam rekao da treba da se rastezes po krevetu ceo dan.

Ja cak nisam 2 ,3 puta u zivotu spavao danju (sem kad sam bio beba), jer mislim da je zivot suvise kratak
da bi ga prespavali.
Legnem oko 1, 2am i spavam do 9,10 sati kada nemam obaveza, a to je samo vikendom.

Sansei:
Odlican tekst...
Ja nazalost radnim danima nemam vremena da spavam vise od 4-5 sati...jednostavno dan mi je suvise kratak da bi obavio sve obaveze..
Vikendom imam vremena i do 9 sati da spavam...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju