General Bodybuilding Discussion > Članci

POVECAJTE KOLICINE TESTOSTERONA I RAST MISICA

<< < (2/2)

Francuz:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Septembar 17, 2012, 07:31:45 posle podne ---pa nedostatak sna UTICE NA SVE HORMONE a ne samo na testostreon
a koliko sna je dovloljno to ovisi od individue do individue
meni licno 6h sna je sasvim ok (i to kada i to povezem u kontinuetetu)
REM faza sna ovisi i od mnogih drugih cinioca i san se moze uciniti kvalitenijim na mnogo nacina
ne pricam ovde o uzimanju sedativa ili tako necega jer to i nije san vec omamljenost
vec npr sa laganim obrocima,topli napitak pred spavanje,ZMA itd. itd itd
dakle
nekome je dovljno i 6 sati kvalitetnog sna a nekome ni 10 nije ok ako taj san nije kvalitetan

--- Kraj citata ---

Razumem Pedja, a nisam mislio bukvalno na 8 sati sna, uzeo sam kao neku referencu taj broj.
Desava mi se da mi nekad da i 6 sati bude dovoljno, dok se nekad i sa 9+ osecam pospano.

Samo pretpostavljam da kad se god probudim sa "normalnim" brojem sati i kolicinom sna, a osecam se umorno, da stetim svom testosteronu.
Da li sam u pravu ili gresim?

Ako sam u pravu, sta preduzeti?

TheHarder:
Eh,mene bi vise zanimalo koliki je nivo testosterona kod prosecnog coveka,koje su razmere,kako otkriti koliki nivo testosterona jedan covek luci tokom dana i da li ishrana,sex itd...uticu na povecanje hormona...ja ga verovatno imam dosta :D

Pedja_Petrovic:

--- Citat: TheHarder  Mart 03, 2013, 07:12:47 posle podne ---Eh,mene bi vise zanimalo koliki je nivo testosterona kod prosecnog coveka,koje su razmere,kako otkriti koliki nivo testosterona jedan covek luci tokom dana i da li ishrana,sex itd...uticu na povecanje hormona...ja ga verovatno imam dosta :D

--- Kraj citata ---

odes u labartorij i uradis horm analize..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju