Ostalo > Offtopic

Prijavljivanje elektronike na ulazu u državu

(1/5) > >>

Cratos:
Ja sam iz Republike Srpske i buraz mi je otišao u Ameriku u okviru Work&Ttavel programa i uskoro se vraća kući. On namjerava uzeti ako uspije par Iphone-a 5, pa bi ih prodao kod nas.
Mene zanima da li je neko upoznat šta on treba uraditi kad sleti na aerodrom u BG-u, da li kad prijavi treba platiti PDV na njih ili dobije neki obrazac da ih iznosi iz Srbije, pošto on samo slijeće u Srbiju i odmah ju napušta?

VeljaP:
Najbolje da ne prijavljuje nista, jel ce da se uvali u igru bez granica i da dobije ozbiljnu glavobolju.
On je samo u tranzitu kroz Srbiju i nema potrebe da bilo sta prijavljuje, a i kad bude ulazio u Srpsku, s obzirom da DGS strajkuje, nek i tamo preskoci prijavljivanje :D

tanatos:
Ma za moje potrebe i cao.
Moj brate Iphone, i imam ih 3, koristim 3 kartice. (posto verovatno zato pitas)

Cratos:
Na ulazu u R. Srpsku nije problem  :D
Problem je što su zapakovani i ne želi ih otvarati jer im smanjuje vrijednost. Zanima me ako ih ne prijavi a oni mu ih nađu (jer su ga prošle godine pretresli do gaća na aerodromu), šta se dešava? :)

Edit: Samo me zanima šta se dešava kad se prolazi kroz državu, konkretno Srbiju ako mu nađu, jer ih iznosi van države. Kontam da ne treba da plaća PDV ali da će morati imati neku potvrdu da ih je iznio iz države.

tenssa:
Ne vjerujem da ce imait problema na ulazu u BiH, prelazio milion puta, nikada nisu pretresali...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju