General Bodybuilding Discussion > Članci
TEŽINA ILI KONTRAKCIJA?
BUKAS:
Neko kad cuje ovu pricu da tezina ne gradi misice, shvata bukvalno. Ode se u teretanu, na brzinu se odrade treninzi, odradi se zacrtanih 15 serija za ledja, bez da pusti kap znoja i ode se kuci. Smesno. Al bitno da on drmne 20g glutamina, 20g bcaa, 50g wheya pre posle u toku bla bla bla.
Periodizacija u toku godine se treba odraditi. Intenzitet kroz par meseci, pa potom preci na volumen, itd itd. Jednostavno sve ima svoje zasto. Sto se tice izgradnje samih misica, verujem da u odredjenom periodu radjenja niskog broja ponavljanja, pa u odredjenom periodu visokog, ima veceg efekta, nego konstantno drljati jedno. Al opet, svako je drugaciji, pa neka nadje sta mu odgovara.
Sad sto neko nece/ne moze/ nije sposoban da nauci tehnicki dobro da radi, pa se izlomi, pa krivi tezinu a ne sebe, je druga prica.
Pedja_Petrovic:
--- Citat: BUKAS Maj 31, 2013, 04:33:27 posle podne ---Neko kad cuje ovu pricu da tezina ne gradi misice, shvata bukvalno. Ode se u teretanu, na brzinu se odrade treninzi, odradi se zacrtanih 15 serija za ledja, bez da pusti kap znoja i ode se kuci. Smesno. Al bitno da on drmne 20g glutamina, 20g bcaa, 50g wheya pre posle u toku bla bla bla.
Periodizacija u toku godine se treba odraditi. Intenzitet kroz par meseci, pa potom preci na volumen, itd itd. Jednostavno sve ima svoje zasto. Sto se tice izgradnje samih misica, verujem da u odredjenom periodu radjenja niskog broja ponavljanja, pa u odredjenom periodu visokog, ima veceg efekta, nego konstantno drljati jedno. Al opet, svako je drugaciji, pa neka nadje sta mu odgovara.
Sad sto neko nece/ne moze/ nije sposoban da nauci tehnicki dobro da radi, pa se izlomi, pa krivi tezinu a ne sebe, je druga prica.
--- Kraj citata ---
mashala
AMIN!
thnx
milan0507:
Moja poenta je bila: Gde je stimulacija za misicni rast ako radim sa 80kg x10 a mogu sa 120x10? Pravilna forma, adekvatna tezina nacinu izvodjenja i da se u svakoj seriji daje svoj maksimum.
Imam drugara sa 8 god dopinga,10god treninga, mnogo para,suplemenata i mesa koji radi serije tako sto radi desetku sa tezinom sa kojom moze 20 pon.Bukvalno,jednom sam ga naterao da uradi 20 posto ta serija od 10 pon nije licila ni na sta. Da ne duzim dalje :) bukas je to lepse opisao, nisam recit ovih dana :)
aleksandar84:
takodje Bukas i Milan su bolje objasnili ono sto sam i ja hteo...
Pedja_Petrovic:
slazem se i ja sa vama
naravno-pricamo o hipetrofiji
a stvarno bi bilo kretenski od mene da se mesam u milanov ili bukasov ili cak mozda aleksandrov (neznam da li se momak sa tim bavi) sistem treninga kada je u pitanju PL i slicno..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju