General Bodybuilding Discussion > Članci

TEŽINA ILI KONTRAKCIJA?

<< < (6/8) > >>

NPP:
Svako radi onako kako oseca da treba, ali sumnjam recimo da bi Tom Platz imao onakve noge da nije imao jak cucanj. Bez obzira na hormone...
U nekom momentu verujem da je vecina bb opteretila svoje telo velikim tezinama. Mozda za tim nema potrebe kasnije, ali nekada je tako bilo

bojan lepojevic:
mislim da svi razmisljamo slicno, al da ovako izgleda kao da je light vs heavy

Kao sto je Bukas rekao, periodizacija je ovde najbitnija, tehnika nikako i ni u kom slucaju se ne sme narusavati, a planirani broj ponavljanja se radi sa sto vecom kilazom ne narusavajuci tehniku.

Kada se kaze da tezina nije bitna, to neki shvate: ok 90kgx10 i narednih 10god furam tu kilazu i ima da narastem..(mozda i moguce uz danasnju farmakologiju) ali cinjenica da kad ova vezba ode na 120kgx10 sa istom formom pokreta, misic mora biti veci pa ne znam sta da je u pitanju.
Light weight ne znaci da ne treba davati maximum, ako ste sve uradili kako treba van teretane ishrana, odmor, misic nema druge nego da poraste i ojaca(citaj podigne veci teret).

aleksandar84:

--- Citat: bojan lepojevic  Maj 31, 2013, 04:46:47 posle podne ---
Kada se kaze da tezina nije bitna, to neki shvate: ok 90kgx10 i narednih 10god furam tu kilazu i ima da narastem..(mozda i moguce uz danasnju farmakologiju) ali cinjenica da kad ova vezba ode na 120kgx10 sa istom formom pokreta, misic mora biti veci pa ne znam sta da je u pitanju.

--- Kraj citata ---

e to  :)

vlada sin:
Ja idem u teretanu da bih bio zver:-) . Jedan od boljih komentara.

OldFart:
Čisto da odgovorim momku koji me je pitao koliko sam jak. Nedovoljno. I nikada neću biti dovoljno.
Koliko sam jak? Kakvo je to pitanje? Jel ovo školsko dvorište?
Da mislim da ću biti jak i zdrav sedeći ispred TV-a i brsteći čips - ne bih ni trenirao.
Znam samo da sa svojih 2 metra i 135 kila i u 36-oj godini mogu da uradim 20 zgibova u perfektnoj formi i isto toliko propadanja odmah - bez pauze. Nije dovoljno? Pa nije.
Uvek može više i bolje. Zato i treniramo.
Žao mi je što je ovoliko ljudi pogrešno protumačilo ono što sam napisao.
Da, idem 18 godina u teretanu i  prvog dana sam ušao u nju s namerom da izgledam kao konan varvarin, a ne da sudiram lepe umetnosti.
Nisam kao klinac imao para pa sam vatao klinke na izgled. Neko na felne i garderobu, ja na izgled. Pa?
Kakve to ima veze s onim što sam pričao?
Inicijalni motiv nema nikakve veze sa greškama koje ljudi prave kad se nađu okruženi s 20 gromada i kad ego nadvlada racionalnost i strpljenje.
I ko normalan želi da bude mlad i izgleda kao prase sa stomakom kao baba i rukama ko špagete?
Ja ne, ali neke lekcije naučiš gledajući svojih 50 drugara kako vremenom postaju poluinvalidi i jedan po jedan odustaju od treninga, što zbog povreda što zbog stagnacije.
Kad-tad nepravilna forma dovodi do povrede. Neke se dešavaju u sekundi, neke akumuliraju godinama.
Ogromna težina izaziva ozbiljne povrede. Šta onda? Ja trening živim i ne želim da platim cenu nemogućnosti treniranja zbog jedne sekunde koliko treba ligamentu ili zglobu da odu u "%#&//#.
Meni bi nemogućnost treniranja bio smak sveta. Svega bih se odrekao ali toga ne. Ko razume - shvatiće.
Poštujem i cenim onoga ko je spreman na svaki rizik po cenu cilja, ali moj cilj je da treniram dok ne omatorim pa tako i kalkulišem.
Svaki višegodišnji vežbač se nagledao pucanja mišića, ispadanja ramena i nanosio drugara u bolnicu zbog istih tih nepravilnih formi i forsiranja težina po svaku cenu.
Što se tiče snage....
Šta, 90 kg iz benča pravilnom formom nije dovoljno? Ne, nego ću da lomim kičmu do položaja gde mi šake dolaze iznad kukova, skraćujem pokret za 30 cm i u stvari radim kontra-kosi???
To je snaga??? Nisam znao.
Ne. To je kontra-kosi s velikim izgledom za jako bolnu starost.
Eto, ja ne mogu da podignem 135 kila 8 puta iz benča s podignutim nogama, kičmom priljubljenom uz klupu i pokretom ruku od skoro metar. Ako neko može - svaka čast. Kapa dole.
I čemu toliki bukvalizam? Stvari koje svakodnevno gledaš pomalo i karikiraš.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju