Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman
Negativna,forsirana ponavljanja
Bsbejs5:
Mrtva tacka postoji onog trenutka kad ti na pod spustis triceps zakljucno sa laktovima,odnosno cijelom nadlakticom taknes pod i ides odmah gore.Bas kao sto rade momci na snimku,ja ga radim identicno.
BUKAS:
Floor je sjajna stvar. Moze da se radi i bez i sa zadrskom. Radio sam i jednu i drugu varijantu. Trenutno radim pauzirani ali to su desetke u nekoliko serija. Upravo sto kazes Bsbejs, nema pomoci nogu sve se oslanja na triceps i ramena, i ako uspes ukljuciti latove. Iskreno, vise mi se svidja varijanta sa zadrskom, jer se radi bas iz mrtve tacke. Po nekom svom iskustvu, floor pomogne bas kod zakljucavanja, al ako nemas jak i eksplozivan pocetni pokret dzaba sve. Military mi se bas dosta odrazio na snagu kod benca. Razmisli i o tome.
Bsbejs5:
BUKAS,apsolutno se slazemo.:)Radim i military,fenomenalna vjezba.Takodje sam u zadnje vrijeme ubacio i propadnje i zgibove sa bas velikim opterecnjem.Forsiram i good morning,a i mrtvo sam vratio posle duzeg vremena,jer ipak je to No1 vjezba za snagu cijelog tijela.
Bsbejs5:
Ali kad kazem "mrtva tacka",mislim na poziciju dje ti ne mozes dolje vise da ides rukama.Jer je fizicki nemoguce,to jest blokira te pod.
milan0507:
Ja ipak radim duzu zadrsku, jer mislim da ovaj dodir ne stvara ono sto bi trebalo, ali dobro, nije tako uklesano u kamenu :)
Military.. Nisam primetio neki direktan skok snage, ali sam primetio ozbiljan pad cvrstine ramena na bencu kad sam prestao da ga radim. Trenutno radim kosi pauzirani dva x nedeljno a ne radim MP.
Edit: uzmi DL u analogiju. Mrtvo dizanje jer je teg mrtav na podu. Kad dignes i spustis i samo dodirnes po i odes gore teg nije bio u mrtvoj tacki tj mrtav na podu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju