Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman

Negativna,forsirana ponavljanja

<< < (20/25) > >>

BUKAS:
Slozio bih se sa Zeljkom i Milanom.

Bolja baza ce se izgraditi ako se fokusira na osnovne vezbe al sa vecim intenzitetom. Naravno pocetnicima ne treba da rade dvojke trojke, ali, po meni, jace osmice na kosom ili ravnom bencu ce imati veceg uticaja na izgradnju misicne mase nego slabe 15ice ili razvlacenje na sajlama.

Bsbejs5:
Pa Bukas,ja sam isto pricao sto i ti,nijesam ja mislio da on primarno radi po 15 ponavljanja,a razvalcenja na sajlama nijesam pominjao,jace osmice naravno treba da forsira.Samo mislim da ne treba da radi od 1 do 3 ponavljanja bar u ovom pocetnom dijelu dok ne izgradi kakvu,takvu osnovu,nista drugo.Ne bih volio da budem pogresno shvacen...A Milane ovo sto kazes da su price za malu djecu,pa ne znam..Ti kad pogledas,on je radio trening grudi sa 70 do 100 kg benc.Opet on je radio gotovo idealna ponavljanja u rasponu od 12 do 20,imao pauzu od 30-40 sekundi i radio
50 serija po misicnoj grupi...Tako da posmatrano kroz njegov ukupni rad i volumen,ovo mu je moralo donijeti veliku snagu sigurno...Ne kazem ja da je ovo idealan nacin za povecanje snage,daleko od toga.Ali budimo realni,ovakav trening ne bi moglo pratiti 99 posto ozbiljnih vjezbaca.Ipak je on bio unikat.

Bsbejs5:
Ustvari pominjao sam razvlacenja,ali da ne bude zabune,mislio sam na razvlacenja bucicama.

eXe:
ako tako gledas mozes reci mike mentzer je radio po 2 serije za svaki misic... poenta je da je lakse i imati veci volumen ako si jaci... i umesto 50 je mogao da uradi 25 sa 140kg i verovatno bi imao i bolji progres. mislim nemas ljudi koji bencuju 200 a da imaju lose grudi xd a retkost je videti da neko sa 100 ima dobre. A decko je iovako pitao kako da ojaca benc a ne kako da dobije masu(jeste da su dve stvari u korelaciji ali njega zanima prva)...

Bsbejs5:
Potpuno si me pogresno skapirao.Ja sam ovo za Nuberta cisto onako pomenuo u prici sa Milanom.Znaci,niti sam ja to preporucio decku da radi,niti propagiram takav nacin treninga..Ali opet nijesi u pravu ovo za veci volumen.Ne znam kako da je jak covjek,nije poenta u samom volumenu,naravno sto si jaci to se podrazumijeva.Poenta je u pauzi izmedju serija i ukupnim volumenom ostvarenim na taj nacin,sa odmorom od 30-40 sekumdi.Vidio sam da si nenormalno jak na bencu,guras,150,160.Pa uzmi cisto da probas 50 kila,pa probaj da uradis 20 serija sa 20 ponavljanja sa 30-40 sekundi pauze i to pravilnih,pa ces vidjeti da je to nemoguca misija.A konkretno ta nevedena kilaza je smijesna za tebe i u slucaju vecih pauza ti bi mogao da radis s njom koliko oces serija,a da ti pritom ne pane tesko...Decka je interesovalo primarno povecanje snage,tacno,ali sami izgled grudi i snaga su kao sto si naveo u tijesnoj korelaciji,a on grudi prakticno nema   i poenta cijele moje price je bila da on prvo "poraste" kako bi stekao kakvu-takvu osnovu pa onda neka gura koliko oce.Jer maksimalni benc potisak od 92 kg govori sve.Dok je i on sam naveo da je dosad probao neke metode i treninge snage,koji mu nijesu dali nikakve rezultate.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju