General Bodybuilding Discussion > Članci

UTICAJ KONZUMACIJE ALKOHOLA NA ZDRAVLJE I FORMU

(1/5) > >>

Pedja_Petrovic:

Evo šta bi trebalo zapamtiti:

-alkohol ne utiče na skladištenje masnoća u telu u toj meri kao što ima uticaja na umanjivanje sagorevanja telesnih masnoća

-opijanje za posledicu ima veoma umanjenu proteinsku sintezu, kao i veoma spor i nekvalitetan oporavak od treninga

-takmičari koji priušte sebi alkohol nakon takmičenja izgleda da ne osećaju neke značajnije štetne posledice od toga, pod uslovom da alkohol dođe nakon par dana posle takmičenja

-uticaj alkohola na naše telo i formu umnogome zavisi od vrste pića koje se pije (pivo, vino, kokteli), kada, koliko, na koji način se pije i šta se jede uz to piće

-sve dok se ne pretvorite u alkoholičara, ne bi trebalo da imate briga od štetnih posledica ponekog pića koje sebi dozvolite s vremena na vreme..

NASTAVAK TEKSTA ,procitatajte na nasem BLOGU,klikom na link ispod

http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.com/2014/10/uticaj-konzumacije-alkohola-na-zdravlje.html

Tommy:
Ovo okaciti na bilborde treba ! ne gotivim ni ljude koji se lese ko krmace vikendom ,ali gora sorta su mi one picajzle koje piju saamo guste sokice i vodu a pritom izgledaju ko prosecan alkoholicar .Druze razumem na hemiji si pa ne smes ,i u tim situacijama slazem da sam bolestan ili da pijem lekove ,al ne mozes nikako reci sportista sam i traziti obicnu vodu u izlasku a ne uzimas ni osnovne suplemente (gadno bude posle reaktora nekog ,oce da protera )  :'(

Sljivko:
Zasto neko mora izgledati kao bb da bi bio sportista?
BB je samo jedan od sportova. Za nekog maratonca bi se moglo reci da je na heroinu, gledano iz tvog komentara.

kaljestro:
Ја веће проблеме имам ако попијем чоколадно млијеко него ако лочем након НО реактора, тачније од локања немам никакве проблеме...

У принципу знам по себи, као што и пише за оне рагбисте два дана након опијања нема видљивих промјена ни у снази ни у било чему, али зато први дан након алкохола си оно распад система...

Обично то изгледа да читави дан пијем воду, па ако сам већ надушен од пива надушујем се још више од воде, па нешто немам вољу за храном и онда на силу једем не бих ли се опоравио мало, па кад одем на тренинг осјетим да сам доста слабији, што у снази, што по концентрацији итд, а све то повлачи лошији тренинг...

Али као закључак бих извео следеће:

Треба попит', провеселит' се и сломит' коју чашу и тако то, па $утра трк на тренинг и умири тамо, магарче, ко ти је крив што лочеш  :D

Black&Decker:
ne znam zasto se ne konzumiranje alkohola obavezno vezuje za bavljenje sportom i izgledom..
to sto je sada moderno da budemo nacija alkosa i klonova to je druga stvar... ima ljudi koji ne vole da izlaze ni piju,vole druge stvari...
a u kafanu se sigurno ne ide da se slusa kvalitetna muzika :P
meni je za rekreativce 1 cit mejl mesecno i slicne stvari robovanje telu,ali ima nas raznih... mada se lako covek opusti,izmedju 2 piva i 6 je tanka granica :)

--- Citat ---па $утра трк на тренинг и умири тамо
--- Kraj citata ---
nije bas preporucljivo dehidriran da treniras...bolje pauzirati taj dan...skloniji si i povredama
inace multivitamin,voce,voda...pomaze :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju