General Bodybuilding Discussion > Članci

10 NAJ mitova o PWM-u

<< < (2/2)

Vladar:
Dave Barr je "poznat" i po svojim clancima u kojima je kritikovao glutamin i da ne duzim zakljucio sa sljedecim:
"Glutamin je dobar za bolnicku terapiju i za bogate ljude sa novcem za bacanje. Ukoliko ste ukljuceni u trening sa opterecenjem i vec imate odgovarajuci obrok poslije treninga, sa umjerenim unosom UH, glutamin najvjerovatnije nece za vas uciniti nista. Naime ni jedna od studija koje se ticu suplementacije sa glutaminom nijesu radile u atletskom svijetu. Takodje to je jedan od najskupljih dodataka ishrani na trzistu (jednostavno zakljuceno na osnovu preporucenih doza) tako da je previse skupo za sve nas da experimentisemo - pogotovo kada naucna literatura njegovu upotrebu ne podrzava u teoriji."

Ovo sam dao da bih nekima priblizio Gdina Barra, i kao jos jednu napomenu da za svaku mogucu teoriju pa da li je to u pitanju trening, ishrana, suplementacija na netu mozete naci neko cijenjeno ime ili naucnu studiju koja potvrdjuje ili opovrgava datu temu...
E sad znamo da GLM koristi ogroman broj sportista koji tvrdi da je izvanredan, ali uvijek se mogu naci i priuceni "experti" koji ovakav neki clanak nabace i njega se drze kao svetog pisma, zato sto ga je napisao Barr, Poliquin ili bilo ko drugi...
Eto mali info o covjeku koji je napisao ovaj text, a koji je bezpadez priredio...

@bez padez
Hvala na trudu, ali bih volio da prevedes kompletan materijal prije nego li ga postavis, kako bi svi imali potpuni uvid u to o cemu covjek govori. U svakom slucaju hvala na textu i samo tako nastavi!
Pozdrav!

bez padez:
Vazi Vladar, stvarno nisam znao kakav je pisac, nego mi zanimljiva tema pa sam ovaj clanak izabrao, ipak cu da ga zavrsim, pa vi predlozite nege druge clanke.

Vladar:
Sampione nemam nikakvih problema ni sa Dave Barrom ni sa bilo kim drugim, prevodi ono sto smatras korisnim, neka se cuju i stvari koje ne znamo i sa kojim se eventualno ne slazu neki od nas, neka ljudi citaju i vide stvari iz vise uglova, pa ce neko poslusti Sarceva, neko Barra ili bilo koga trecega.

Jos jednom hvala na trudu, i naravno finisiraj ovaj text kada ti obaveze budu dozvoljavale! Pozz ;-)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju