Pozdrav svim forumasima, forum je odlican, cak i najbolji, gde se sve moze naci na jednom mestu. Imam nekoliko pitanja, na koja nisam uspeo da nadjem odgovor, a prelistao sam dosta. Naime, visina 180cm, tezina 87kg, bf ~15, 16%. Napisacu posle ishranu, prvo da postavim po koje pitanje.. Citao sam dosta oko tipova gradje, i znam da je svako mesavina 2 tipa gradje, al jedan vise preovladava. Ja sam Endomorf, e sad jedno pitanje mi se vrti po glavi, kolika je verovatnoca da endomorf ima trbusnjake, odnosno mnogo je tezi put spustanja bf-a, nego kod drugih tipova gradje. Naravno, pricam o prirodnom putu, bez hemije. Uopste ne znam koliko je moj cilj realan, jer ja tezim ka sto nizem procentu bf-a(naravno vise gledam ogledalo, i znam da bf nije najpresudniji u izgledu). Bavio sam se boxom skoro 16god, pa su nastupile povrede(koleno, lakat), zadnjih godinu dana sam se zapustio totalno, uglavnom pokusavao da se oporavim, probao sam sve moguce vezbe, kreme, itd, bolje je to, al nije kao nekada. Jelo se sve i svasta, sramota me i da nabrojim, uglavnom sam se vadio na depresiju, nisam bio ni za sta, ali svakako sam ja jedan jedini krivac. U tih godinu dana, sam pojeo vise slatkisa nego za celi prethodni period(a nisam ljubitelj slatkisa), uglavnom da vas ne zamlacujem, tesko mi je palo. Ishrana - keto. Sto se treninga tice, i tu imam problem, pa moram i to da pitam. Zbog gore pomenutih povreda, tesko mi pada da radim dosta vezbi - uglavnom svaki potisak nije izvodljiv, triceps, ez sipka isto nije izvodljiva. Zgibove mogu da radim, sklekove samo siroke, uske nikako, cucnja se plasim iskreno, jos nisam probao, leg press nekako mogu. Krenuo sam opet da treniram, tek 5 dana proslo, al bice bolje. Jedino sto mogu zasigurno je da trcim, normalan tempo, na tvrdoj podlozi(zemlja). Ima jos vezbi koje mogu da radim u teretani, uglavnom izolacione, osnovne tesko. Nisam pametan u ovom trenutku, dal da idem u teretanu, ili jednostavno kod kuce da radim, sklekove, zgibove, trbusnjake i da trcim, imam sada u planu da probam da radim na ojacavanju kolena i lakta, al sve je to spor i dugotrajan proces.. Nikad ja nisam imao trbusnjake, imao sam ravan stomak, nazirali su se oni, bio je cvrst, al ono.. E sada od kada se sve ovo desilo, i od kada sam to nekako pregurao(pod ""), zelim da sredim te trbusnjake, i uopste ceo da se sredim..