General Bodybuilding Discussion > Članci
ESTROGENSKA AROMATIZACIJA
Pedja_Petrovic:
NAPOMENA
Svrha ovog texta je da citaoce informise o ovoj sve popularnijoj temi. Tekst nemojte shvatiti kao savet ili uputstvo za koristenje I obavezno se konsultujte sa lekarom pre upotrebe bilo kojih vrste lekova!
Tekst je preveden u orginalu sa engleskog jezika sa sajta MuscleChemistry com, a Ogistra shop ne preuzima odgovornost za tacnost informacija navedenih u tekstu u celosti ili bilo kom njegovom delu.
Testosteron JE primarni substrat Koji se koristi u muskom telu za sintezu estrogena (estradiola), primarnog zenskog polnog hormona.Iako prisustvo estrogena moze da izgleda prilicno cudno kod muskaraca, na JE strukturno veoma slican testosteronu.Sa malim promenama enzima aromataze, estrogen se proizvodi U muskom telu.Aktivnost aromataze se desava u razlicitim delovima tela muskog, ukljucujuci masno tkivo i tkiva jetre, centralnog nervnog sistema i skeletnih misica.U kontekstu prosecnog zdravog muskarca, kolicine estrogena produkovane,.
Generalno nisu OD velikog znacaja za neciju telesnu kompoziciju, ja Mogu DA Budu znacajni u pogledu holesterola.Medjutim u vecim kolicinama, Mogu se izazvati potencijalni nezeljeni efekti Koji ukljucuju zadrzavanje odnosno retenciju vode, rast '' zenskih grudi '' (ginekomastija), ja akumulacija telesne masti.Zbog ovih razloga, mnogi se fokusiraju da smanje nagomilavanje BSG aktivnost estrogena u telu sa inhibitorima aromataze Kao sto Su Arimidex ja Cytadren, BSG anti - estrogenima Kao sto Su clomid BSG Nolvadex, posebno u vreme KADA JE ginekomastija zabrinjavajuca stvar onome ko trenira i ko pokusava da pojaca misicnu definiciju.....
NASTAVAK teksta,procitajte na nasem BLOGU,klikom na link ispod:
http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.rs/2016/01/estrogenska-aromatizacija_45.html
SlobodanS:
Sjajan tekst,pogotovo za one sto "preventivno" piju kutiju nolve dnevno,a ne razmisljaju koliko estrogen moze biti pozitivan,ili pak koliko bespotrebna supresija moze biti negativna. :)
GJ Pedja. ;D
Pedja_Petrovic:
--- Citat: SlobodanS Januar 28, 2016, 11:15:09 posle podne ---Sjajan tekst,pogotovo za one sto "preventivno" piju kutiju nolve dnevno,a ne razmisljaju koliko estrogen moze biti pozitivan,ili pak koliko bespotrebna supresija moze biti negativna. :)
GJ Pedja. ;D
--- Kraj citata ---
mnogo x ponovljeno i receno..ali tekst sigurno nece naici na nikakv odaziv
jbg..ne zvuci lepo
SlobodanS:
--- Citat: Pedja_Petrovic Januar 29, 2016, 05:33:33 pre podne ---ali tekst sigurno nece naici na nikakv odaziv
jbg..ne zvuci lepo
--- Kraj citata ---
Zato sam i komentarisao,reko mozda se neko zaje*e pa udje da procita,ali slabe vajde izgleda. ???
x3mmmm:
Jedna zamerka...kao i svugde kaze da samo ako postoje opravdani razlozi za to treba koristiti AI. Meni licno gino nikada ne bi ni bio problem...rutinska operacija i problem resen. Pravi problem je kako SA SIGURNOSCU prepoznati visak estrogena? I da li tada krenuti sa AI ili je tad veckasno za to, te se mora krenuti direktno sa blokatorima estrogena?
I ja licno ne razumem posledice preventivnog koriscenja AI, osim slabije odradjenog ciklusa? Znaci ne blokatora, za to mi je perfektno jasno...vec AI.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju