General Bodybuilding Discussion > Članci
ISTINA O GMO NAMIRNICAMA
Pedja_Petrovic:
Evo šta bi trebalo da zapamtite:
-genetske modifikacije hrane su uvećale proizvodnju pojedinih žitarica 20-30%
-GMO žitarice se, po pravilu, znato lakše uzgajaju: uspevaju i u umerenim klimama, traže manje vode, đubrišta, pesticida i tome slično da bi rasle
-GMO namirnice su prisutne svuda oko nas, u mnogo većoj meri nego što smo svesni
-Evropska komisija je do sada finansirala oko 130 studija o GMO hrani, koje je izvodilo oko 500 nezavisnih timova i ni u jednoj studiji nije zaključeno da GMO hrana povlači sa sobom rizike po zdravlje ljudi
-jedan od glavnih argumenata protiv GMO hrane je studija koja je izvedena na pacovima i u kojoj je ne preterano ubedljivo zaključeno da unos GMO hrane znatno uvećava rizik od stvaranja kancera
-možda bi najbolje rešenje bilo nastaviti sa proizvodnjom i distribucijom GMO hrane, uz održavanje konstantnih istraživanja i kontrole
Svake godine, oko milion ljudi na planeti umre usled nedostatka vitamina A. Dodatno, nedostatak ovog vitamina uzrokuje trajno slepilo kod oko 500 000-3 000 000 dece u svetu!
Ipak, u novije vreme nauka je ponudila potencijalno rešenje ovog ozbiljnog stanja: takozvani „zlatni pirinač“. Dok obični, prirodni pirinač jedva sadrži vitamin A, ovaj „zlatni pirinač“ sadrži više vitamina A nego spanać!...
NASTAVAK teksta,procitajte na nasem BLOGU,klikom na link ispod:
http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.rs/2016/04/istina-o-gmo-namirnicama.html
Pirat:
mislim da odavno ni evropski suplementi nisu gmo free..
Pedja_Petrovic:
--- Citat: pirat April 12, 2016, 07:07:53 posle podne ---mislim da odavno ni evropski suplementi nisu gmo free..
--- Kraj citata ---
morali bi da pise drugar...
kazne su STRASNE da se neko igra sa tim
Pirat:
Mislis? Recimo u Nemackoj (ako cemo po hrani, a to verovatno tj. sam siguran da vec znas) , imas one prodavnice koje su gmo free i da kazemo standove itd za koje se zna da nisu, i cena o njima dosta govori... imam prijatelja koji zivi tamo, odlazio sam kod njega vis puta , na oko naravno ne moze nista da se provali , ali pricaju ljudi koji tamo zive da i ako kupis tamo gmo free tj pazaris, nije ti neka garancija da si pazario gmo free proizvod jer se tu vise ne zna st aje sta ima krivina koliko hoces, recimo mleko... postoji tolerancija po kolenima kod stoke, potom proizvodjac moze da tvrdi da krava nije genetski ni sa cim dopingovana itd... i to je za njega gmo free, ali se ne pita cime je hranjena... neke firme da sada ne nabrajam kada im posaljes mail na tu temu , dobijas slicne odgovore... i u samom tekstu pise da evropska komisija finansira ta istrazivanja ... tako da...
Pedja_Petrovic:
--- Citat: pirat April 13, 2016, 01:52:46 posle podne ---Mislis? Recimo u Nemackoj (ako cemo po hrani, a to verovatno tj. sam siguran da vec znas) , imas one prodavnice koje su gmo free i da kazemo standove itd za koje se zna da nisu, i cena o njima dosta govori... imam prijatelja koji zivi tamo, odlazio sam kod njega vis puta , na oko naravno ne moze nista da se provali , ali pricaju ljudi koji tamo zive da i ako kupis tamo gmo free tj pazaris, nije ti neka garancija da si pazario gmo free proizvod jer se tu vise ne zna st aje sta ima krivina koliko hoces, recimo mleko... postoji tolerancija po kolenima kod stoke, potom proizvodjac moze da tvrdi da krava nije genetski ni sa cim dopingovana itd... i to je za njega gmo free, ali se ne pita cime je hranjena... neke firme da sada ne nabrajam kada im posaljes mail na tu temu , dobijas slicne odgovore... i u samom tekstu pise da evropska komisija finansira ta istrazivanja ... tako da...
--- Kraj citata ---
ne mislim ja nista NEGO ZNAM
a i procitaj jos jednom sta si napisao i sam sebe si demantovao
POSTOJE prodavnice gde pise organic bla bla bla :D :D
pa sto onda kada je tako sve jednostavno,ne uvaljuju ljudima gmo pod orgn ;) ;)
a i to se vidi i prepozna
ti si BIO nekoliko puta,a ja ziveo nekoliko godina,i radio bas gotovo pa slicne stvari...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju