Ostalo > Offtopic

oko odmaranje izmedju serije

(1/10) > >>

oldschool:
Zanima me samo koliko % je od ovo napisano tacno.

--- Kod: ---http://body.ba/bodybuilding/savjeti/koliko-je-idealno-odmarati-izmedju-dvije-serije/128

--- Kraj koda ---
Naleteo sam na njih slucajno, preko fejsa i rekoh da vidim koliko je to tacno.

Mada ipak pitanje ostaje, kako to da duze odmaranje izmedju serije (kako pisuje 90-120) Citiram: "Dozvoljava vam da održavate radni kapacitet izmedju "hypertrophy-inducing" setova   Rast mišića i snage(hypertrophy and functional hypertrophy zones)".

Stevan Čerubdžić:
Ne bi trebalo da se opterecujes oko toga, ako ti je snaga i maksevi na potiscima cilj pravices duze pauze, da se cns oporavi za jak lift, ako ti je hipertrofija cilj pravices manje pauze da odrzis lactic acid i prokrvljenost u misicima, da ti ne objasnjam sad u detalje kako pauze uticu na nase telo.
Nemoj od svega praviti nauku.

oldschool:

--- Citat: Stevan Cerubdzic  Jun 16, 2016, 11:27:46 posle podne ---Ne bi trebalo da se opterecujes oko toga, ako ti je snaga i maksevi na potiscima cilj pravices duze pauze, da se cns oporavi za jak lift, ako ti je hipertrofija cilj pravices manje pauze da odrzis lactic acid i prokrvljenost u misicima, da ti ne objasnjam sad u detalje kako pauze uticu na nase telo.
Nemoj od svega praviti nauku.

--- Kraj citata ---

Trebalo mi ovu informaciju za da korigujem oko treninga.

Na planu sam bio da odsluzim vojsku, ali posto moj drug kaze da su mnogo za**bani tj 50 komada sklekvoa te teraju ne znam koliko serije i koliko im daju pauzu izmedju.

Pa bih da zgolemim sklekove u 1 seriji da mogu 170+ sto vise to bolje.

Znaci deo toga ima istine. Fora na koju radim za sad je

Kombinovanjem duze odmora izmedju serije, to ujutru, a uvece kombinovanjem kratke odmora izmedju serije :D. Nadam se da nije velik stres, bar zasad nista neosecam, ako bude trebalo odmor, pauziracu xD.

Ne za drugo da bih izdrzao taj pakleni 3 meseca dobrovoljac... Ajd za trbusnjake lako, al ovo ostalo, zgibovi i druga za*ebancija.

PS: Inace hvala pomogao si mi oko neceg da mi se razjasni. Ma cim se snaga povecava, i misic ce rastit. Ako se radi hard, do odkaza u svakoj seriji.

Takodje procitao sam da u toku treninga ne sme prekoraciti vodu , npr ako ispijes 1 litro vode rizikujes, kako je pisalo haha "odkaza organa" nije potencirano na sta se misli, ili u najgorem slucaju smrt.

Stevan Čerubdžić:
Cekaj, sad si me zbunio malo. Zar ti nisi onaj momak sto forsira stalno biceps? Delujes mi malo mlad za vojsku, izvinjavam se ako gresim.
To za vodu pusti, pogotovo u ovom periodu. Ima jedna studija koja dokazuje da moze da se umre od vode ali to je bilo u slucaju da se unese preko 10litara vode tokom treninga mada i to je isto jedno veliko pitanja. Vodu tokom treninga pij slobodno da nadoknadis.

oldschool:

--- Citat: Stevan Cerubdzic  Jun 17, 2016, 02:11:49 pre podne ---Cekaj, sad si me zbunio malo. Zar ti nisi onaj momak sto forsira stalno biceps? Delujes mi malo mlad za vojsku, izvinjavam se ako gresim.
To za vodu pusti, pogotovo u ovom periodu. Ima jedna studija koja dokazuje da moze da se umre od vode ali to je bilo u slucaju da se unese preko 10litara vode tokom treninga mada i to je isto jedno veliko pitanja. Vodu tokom treninga pij slobodno da nadoknadis.

--- Kraj citata ---

To da ga vezbam hard jeste, ali da kazem da ga forsiram stalno ne. :D Pa i nisam bas mnogo mlad za vojsku. 19 godine sam, tacno 20 punim u decembar :D

Ma sad mi cilj oba misica, ali iako favorit sam za biceps :D . Lepo izgleda xD

Nego sta o tome da se ujutru vezba sa dugim odmorima medju serija, a uvece kratkih odmora :D ?

PS: Samo da pitam, sto ste toliko protiv tog bicepsa jos mi nije jasno, puni predrasudama :D.

Mada i to za sluzbu u vojsci nzm dal bi bilo ok, jer jos nisam informiran o tim stvarima sta rade i koliko serija zgibova po koliko, ma sve je komplikovano al ajd.

Edit: Evo i razlog zasto favorizujem i forsiram biceps. Slika objasnuje :D vrh xD
Vidis to topce :D xD ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju