Ostalo > Offtopic

Fasting - ne unosenje nikakvih kalorija dug vremenski period

<< < (4/6) > >>

Syncopat:
ma ja sam slucajno naleteo na yt, bilo mi u predlozenim klipovima. a nisam se edukovao po yt nego citam malo an sve strane, interesuje me. naleteo sam na 2 prave studije koje su sprovedene u kombinaciji americkih i evropskih univerziteta.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27550719?report=abstract&format=text
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27737674

na zalost treba da se plati da bih mogao da procitam bilo koju. oni su ovde poredili ljude na normalnoj dijeti sa onima koji rade fasting i evo zakljucak:

"Upper and lower body
strength and lower body muscular endurance increased in both groups, but effect
sizes demonstrate greater improvements in the TRF group. Overall, TRF reduced
energy intake and did not adversely affect lean mass retention or muscular
improvements with short-term RT in young males."

znaci ovo nije sa yt, evo i spisak ljudi koji su radili studiju:

FAU - Tinsley, Grant M
AU  - Tinsley GM
AD  - a Department of Kinesiology and Sport Management , Texas Tech University ,
      Lubbock , TX , USA.
FAU - Forsse, Jeffrey S
AU  - Forsse JS
AD  - b Department of Health, Human Performance, and Recreation , Baylor University ,
      Waco , TX , USA.
FAU - Butler, Natalie K
AU  - Butler NK
AD  - b Department of Health, Human Performance, and Recreation , Baylor University ,
      Waco , TX , USA.
FAU - Paoli, Antonio
AU  - Paoli A
AD  - c Department of Biomedical Sciences , University of Padova , Padova , Italy.
FAU - Bane, Annie A
AU  - Bane AA
      Waco , TX , USA.
FAU - La Bounty, Paul M
AU  - La Bounty PM
AD  - d Exercise and Sport Science Department , University of Mary Hardin-Baylor ,
      Belton , TX , USA.
FAU - Morgan, Grant B
AU  - Morgan GB
AD  - e Department of Educational Psychology , Baylor University , Waco , TX , USA.
FAU - Grandjean, Peter W
AU  - Grandjean PW
      Waco , TX , USA.

Stevan Čerubdžić:
Znaci ovi koji su bili na fasting dijeti su pokazali iste ili bolje rezulate od ovih drugih koliko sam razumeo?
Da ako su bili dopingovani, cak i tad mi je malo sumnjivo jer generalno bez hrane nema rezultata.

Pirat:

--- Citat ---na zalost treba da se plati da bih mogao da procitam bilo koju[\quote]

pa eto ti odgovora... gledaj sebe da ne  opterecujes nekim tako alternativama , ali dobro je sto si to stavio na forum... da cujes misljenja...
--- Kraj citata ---

Syncopat:
da pokazali su bolje rezultate, na zalost ovo je samo ukratko jer nemam pristup celom tekstu. ali poenta je da su oni unosili u proseku 600 kalorija manje a postigli iste ili bolje rezultatae. znaci nisu unosili 0 kalorija nego je poenta da su ih unosili samo u periodu od 8h tokom dana a ostalih 16h nisu unosili.
studija je trajala 8 nedelja.
mislim da je potrebno da se naprvi neka od bar godinu dana pa da se uporede rezultati jer je bas zanimljiva tema. ja sam osoba koja ustaje sat i po pre posla da bih doruckovao jer ne znam kako se zovem dok ne doruckujem ali ima mi neke logike ovo. mozda cak i pokusam na leto da izdrzim 2 nedelje

Stevan Čerubdžić:
Na stranu sad sta je bolje a sta ne.
Postavlja se ovde jedno sasvim logicno pitanje.
Zasto bi neko ovo radio kad postoje vec 100 puta provereni principi pravljenja dijeta koja rade odlicno?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju