Ostalo > Offtopic
Cudan osecaj u donjem levom delu abdomena (kreatin?)
Lefty:
Pa dobro sto mi tu mozemo kad ti vec imas odgovor.Drugi put kad budes pio pazi da se ne nagutas zraka pa ako te nastavi boliti odi kod doktora
LemiX:
Evo proguglao sam i vidim da stvarno postoji "gutanje" vazduha.Sa te strane si u pravu i priznajem gresku.Posto nikad ranije se nisam susreo sa tim sasvim je logicno da mi nije jasno,tako da smajli koji se cese i gleda u nebo i oznacava nejasnocu.
edit: sad bi Pedja rekao "Dobio Pirat pomoc u razradjivanju nebitnih tema"...sto jes' jes' :D
Lazar S:
Dok sam trenirao fudbal znao sam da se nazderem vode i tako odem na trening i cesto mi se dešavalo da me boli donji deo stomaka sa leve strane tako da je moguće da je od toga tj od velike količine vode, ako se nastavi bol poseti lekara.
Pirat:
--- Citat: LemiX April 22, 2017, 05:28:25 posle podne ---Evo proguglao sam i vidim da stvarno postoji "gutanje" vazduha.
--- Kraj citata ---
Postoji taj sindrom ali je jako redak i ne ispoljava se u abdomenu nego u plucima, tacnije plucnoj maramici, gde moze da napravi papazjaniju, pa se odma ide pod noz...ali to ovde nije nikako slucaj.
A ako imas gasove u crevima , jedina nelagodnost sto moze da ti se desi je da prdnes nekontrolisano u drustvu...medjutim, ovo sto se tebi desava kokos, nije nikakav fizicki problem , nego hipohondrija (kucaj u google pojasnjenje), a mozda i strah od suplemenata koje si poceo da pijes prvi put u zivotu.
Sto se tice problema nadimanja stomaka o tome je vec 1000 puta pisano , jedite malo vise vlakana (ovsene se ne jedu ujutru zbog toga sto ce ti od toga rasti misici nego da bi mogao da lakse varis tu kolicinu proteina koje unosis u sebe), dosta ljudi zanemaruje vlakna u ishrani , zato i ima probleme sa probavom. Jos plus kada sa junka i ostalih govana se predje na zdrav nacin ishrane itekako ce creva odreagovati na neki nacin, i potrebna su joj i vlakna i minerali koje ona imaju radi dobre peristaltike...
kokos:
--- Citat: pirat April 23, 2017, 12:27:34 pre podne ---
--- Citat: LemiX April 22, 2017, 05:28:25 posle podne ---Evo proguglao sam i vidim da stvarno postoji "gutanje" vazduha.
--- Kraj citata ---
Postoji taj sindrom ali je jako redak i ne ispoljava se u abdomenu nego u plucima, tacnije plucnoj maramici, gde moze da napravi papazjaniju, pa se odma ide pod noz...ali to ovde nije nikako slucaj.
A ako imas gasove u crevima , jedina nelagodnost sto moze da ti se desi je da prdnes nekontrolisano u drustvu...medjutim, ovo sto se tebi desava kokos, nije nikakav fizicki problem , nego hipohondrija (kucaj u google pojasnjenje), a mozda i strah od suplemenata koje si poceo da pijes prvi put u zivotu.
Sto se tice problema nadimanja stomaka o tome je vec 1000 puta pisano , jedite malo vise vlakana (ovsene se ne jedu ujutru zbog toga sto ce ti od toga rasti misici nego da bi mogao da lakse varis tu kolicinu proteina koje unosis u sebe), dosta ljudi zanemaruje vlakna u ishrani , zato i ima probleme sa probavom. Jos plus kada sa junka i ostalih govana se predje na zdrav nacin ishrane itekako ce creva odreagovati na neki nacin, i potrebna su joj i vlakna i minerali koje ona imaju radi dobre peristaltike...
--- Kraj citata ---
Ishrana mi je sredjena maksimalno, svaki obrok mi sadrzi vlakna osim pred spavanje, a ugljene hidrate ne unosim ujutru jer sam procitao ovde na forumu da tako iritiram insulin (znam da su ovsene low GI, ali sam procitao Pedjin post od pre par godina da je nebitno) i da je najbolja opcija da se unose protein+m, da li je to mit ili to predstavlja neku razliku ali samo za takmicare, zaista ne znam, ali meni odgovara jer me 6 belanaca i 30gr badema + omega3 drze punim do sledeceg obroka :)
Sto se tice ovog hipohondar, nemam pojma kako si to zakljucio i kako si dosao do toga da je gutanje vazduha neki sindrom, gutanje vazduha je svakodnevna pojava, a ja sam nakon sto sam prespavao dosao do racionalnog odgovara na svoju dilemu jer ne mogu da to nazovem problemom, a to je da sam se nagutao vazduha usled ispijanja litra vode u roku od 10 minuta. Moja je greska sto sam otvorio temu za ovo, brzopleto sam postupio jer nikada nisam imao takav osecaj, a kao sto i sam kazes prvi put sam uzeo suplement u zivotu - i da, svestan sam da je kreatin bezopasan ukoliko smo hidrirani..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju