Ostalo > Offtopic
VICEVI ILI VICOVI
Vlada:
Zivjeli Haso i Mujo u planini i nisu nikad vidjeli voz. Odlucise oni da odu u grad, pa da
vide vec jednom taj voz. Dosli oni do zeljeznicke stanice, ali voza nije bilo. "Znas sta
Haso, ajmo mi da svaki od nas gleda kad ce doci voz, a drugi nek spava" "U redu
Mujo, prvi ti cuvaj, a ja cu da spavam." I tako gleda Mujo, prodje pola sata, kad
odlednom evo voza. Mujo ga gleda sa interesovanjem , jer ga nikad prije nije vidio.
proso voz, pa tek onda Mujo probudi Hasu. "Vidio, vidio sam voz Haso." "Kako Mujo
bre, sta lazes, kako onda izgleda?" "Vidio sam ga Haso, ociju mi. Znas li kako
izgleda jabuka?" "Znam, naravno da znam." "Eto voz je potpuno drugaciji."
Vlada:
Dodje ti Bosanac u Njemacku da trazi posao.... Nadje on oglas u novinama za posao i
ode na razgovor Pokaza ti on kvalifikacije poslovodji na sto se ovaj odusevi i odluci da
ga primi na posao,ali odluci da ga pita odakle je.Kad mu ovaj odgovori da je iz Bosne
Nemac se razocara i rece mu da ne moze da ga primi na posao Ovaj sav razocaran
pita :"zasto sad to ,sta sad nije u redu" Na to mu ovaj odgovori: "Pa,vi ste poznati
kao uzasne lenstine|||" Na to ce Bosanac: "Ma ne,Crnogorci su lenji,a mi smo
glupi"....
Vlada:
Ode Mujo u sumu u lov na medvjede i na jednom proplanku ugleda jednog velikog
muzjaka. Nanisani, okine, a ono sam klik! Repetira i okine ponovo, ali puska opet
zataji. Dodje mu medo i upita: -Sto, htio si me ubiti? Biraj: ili cu te ubiti ili
poseviti? -Pa, ak mogu birati, radije me posevi.-i stisne Mujo zube. Kad ga je
posevio, ode Mujo doma sav ljut. Doma rastavi cijelu pusku, podmaze i ode sutradan
ponovo u sumu. Ugleda medu na proplanku, nanisani, okine, ali opet samo klik! Repetira
i pokusa ponovo, ali puska opet zataji. Dodje mu medo i opet pita:-Os da te ubijem ili
posevim? Opet ode Mujo doma sav ljut, rastavi i podmaze pusku te se vrati iduceg
dana u sumu. Nadje medu, nanisani, ali opet samo klik! Pridje mu medo i upita:-Pa
dobro Mujo, jel ti ovdje dolazis zbog lova ili jebacine?
Vlada:
Nosili Mujo i Haso klavir na 25. sprat nekog nebodera. posto ne bijese lifta ,morali
su pozarnim stepenicama. Nakon nekog vremena zastane Mujo i pita Hau: "Hoces li
prvo dobr ili losu vijest ? " Haso :"Daj mi reci prvo dobru ." Mujo :"Dobra vijest je
da smo na 23.sprat." Haso :"To je stvrno dobr vijest,a koja je losa ?" Mujo :"Usli
smo u pogresan neboder !!! "
Vlada:
Stoje dvije krave na livadi i pita jedna drugu : "Što misliš o tom kravljem ludilu ?" na
to joj prva odgovori : "Ma uopste me ne zanima, ja sam helikopter" !
--------------------------------------------------------------------------------
Idu dvi guzice ulicon jedna pr*ne druga kaze uzela si mi rjec iz usta.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju